Κατασκευές Αρματωσιών Carp
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

kd-rig-underwater-carp-matchfishing-gr.jpgH κατασκευή της αρματωσιάς KD

Του Δημήτρη Σφαλτού

 

Στο παρόν άρθρο θα δούμε βήμα προς βήμα την κατασκευή της αρματωσιάς KD,  μιας αρματωσιάς με μεγάλη αποδοτικότητα στο ψάρεμα του κυπρίνου.

Θα δούμε όλα τα εξαρτήματα, τα εργαλεία που θα χρειαστούμε, για να φτιάξουμε αυτή την απλή και συνάμα αποδοτική αρματωσιά, που προορίζεται για χρήση με σκληρά δολώματα, όπως τα boilies.

 

 

Για να κατασκευάσουμε το kd rig θα χρειαστούμε ένα παράμαλο επικάλυψης από 20-25 λίμπρες και σε μήκος 40 εκατοστά περίπου, αναλόγως το μέρος που ψαρεύετε. Το χρώμα του παράμαλου θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό του πυθμένα της λίμνης, ενώ εκτός από επικάλυψης μπορείτε να βάλετε ένα μαλακό νήμα ή ακόμα και ένα υβριδικό νήμα με πυρήνα από fluorocarbon.

kdrig Τα υπόλοιπα υλικά είναι ένα γυριστό αγκίστρι τύπου curved, μια ποικιλία από βαριδάκια για το ζύγισμα του pop-up δολώματος και πλαστελίνη μολυβιού.

kdrig

1)Κόβουμε ένα μήκος παράμαλου γύρω στα 35 εκατοστά.

kdrig2) Αφαιρούμε την επικάλυψη στο νήμα σε μήκος περίπου 8-10 εκατοστά.

kdrig
3) Φτιάχνουμε την θηλιά

kdrigkdrig4) δολώνουμε το επιθυμητό δόλωμα, πχ boilies.


kdrig5) Παίρνουμε ένα αγκίστρι με γυριστή καμπύλη, τύπου curved/Kurv/gripper/LSC κτλ, και αφού περάσουμε το νήμα από τον κρίκο του , κολλάμε το αγκίστρι πάνω στο τελείωμα του δολώματος.

kdrig6) Κάνουμε δύο στροφές με το νήμα προς τα πάνω και γυρίζουμε την θηλιά προς τα πίσω.

kdrig7)Στην συνέχεια συνεχίζουμε τον κόμπο χωρίς την θηλιά 5 φορές προς τα πάνω.

kdrig8)Ολοκληρώνουμε τον κλασικό κόμπο χωρίς κόμπο και περνάμε το νήμα από τον κρίκο με φορά προς την μύτη του αγκιστριού.

kdrig9) Στην συνέχεια βάζουμε ένα δαγκωτό βαριδάκι κάτω από το δόλωμα , για να επιτύχουμε την εξισορρόπησή του. Μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε δοκιμές στο νερό για να επιτύχουμε την σωστή παρουσίαση της αρματωσιάς.

kd rig10) Για να ολοκληρώσουμε την αρματωσιά τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα πλαστελίνης μολυβιού 2-3 εκατοστά μετά το αγκίστρι για να γυρίζει πιο γρήγορα το αγκίστρι στο κάτω χείλος του ψαριού. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και ένα κομμάτι γυριστό θερμοσυστελόμενο σωληνάκι για καλύτερα αποτελέσματα.

kd rigsΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

www.carp-matchfishing.gr

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.