Συστήματα βαριδιού Carp
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

inline-lead-system-carpmatchfishingTo σταθερό σύστημα τοποθέτησης βαριδιού inline-inline lead system-για το ψάρεμα του κυπρίνου

 

Του Δημήτρη Σφαλτού


Όπως περιγράφει ο ορισμός του βαριδιού inline, η πετονιά, το lead core, το solid tube, το anti-tangle tube, περνάει από το εσωτερικό του βαριδιού, γιατί το τελευταίο είναι κούφιο. Πρόκειται για ένα συρόμενο βαρίδι, που με την ειδική σφήνα μετατρέπεται σε σταθερό.

Στην αρχή του βαριδιού υπάρχει ειδική σφήνα με συγκεκριμένη διάμετρο, έτσι ώστε να σφηνώνει ερμητικά το στριφτάρι του παράμαλου (Νο 4).

Με αυτόν τον τρόπο το παράμαλο είναι συνδεδεμένο άμεσα με το βαρίδι, η αρματωσιά μας είναι σταθερή,  και μόλις ο κυπρίνος ρουφήξει το δόλωμα και πάει να φύγει, θα νιώσει αμέσως το βάρος του βαριδιού και θα καρφωθεί αυτόματα.

 

Το βαρίδι δεν απασφαλίζεται εύκολα από το παράμαλο, πάρα μόνο με πολύ μεγάλη δύναμη. Το σύστημα με τα inline βαρίδια βρίσκει εφαρμογή σε σκληρούς πετρώδεις βυθούς , χρησιμοποιείται συνήθως με κοντά παράμαλα, και σε πονηρεμένα μέρη. Πρόκειται για μια αρματωσιά με σταθερό βαρίδι.

Το κακό με το inline βαρίδι, είναι ότι δεν είναι και το πιο ασφαλές σύστημα βαριδιού για τον κυπρίνο, και πολλές φορές πολύ πονηροί κυπρίνοι χρησιμοποιούν το βάρος του σαν εκκρεμές για να απαγκιστρωθούν, κουνώντας δεξιά και αριστερά το κεφάλι τους. Παρόλο αυτά, πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό και  δημοφιλές σετάρισμα βαριδιού για το carpfishing και τους πετρώδεις βυθούς.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.