Συστήματα βαριδιού Carp
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

drop-off-lead-system-rig-carpmatchfishingΤο σύστημα απόσπασης του βαριδιού-drop off lead system-για το ψάρεμα του κυπρίνου

 

Του Δημήτρη Σφαλτού


Το σύστημα απόσπασης του βαριδιού είναι μια κλασική αρματωσιά που χρησιμοποιείται για ψάρεμα σε μεγάλα χόρτα και πολλά σκαλώματα. Με αυτή θυσιάζουμε το βαρίδι μας, προκειμένου να φέρουμε ένα κυπρίνο με ασφάλεια στην απόχη μας, στα πολύ δύσκολα μέρη με σκαλώματα.

Στο σύστημα απόσπασης του βαριδιού (drop off lead system) το anti-tangle leader (leadcore, solid tube, snag leader) και το παράμαλο , είναι συνδεδεμένα στον ίδιο κρίκο ενός στριφταριού, το οποίο μπαίνει με τον άλλο ελεύθερο κρίκο του μέσα σε ένα inline βαρίδι. Ο πιο κλασικός leader είναι το νήμα leadcore που αντιστέκεται ακόμη πιο πολύ στα εμπόδια του βυθού.

Με το τράβηγμα του ψαριού ή σε κάποιο πιθανό εμπόδιο του βυθού, η αυξημένη τάση πάνω στο στριφτάρι το κάνει να ελευθερωθεί από την μπροστινή υποδοχή του βαριδιού , το βαρίδι πέφτει στον βυθό και εμείς έχουμε την δυνατότητα να παλέψουμε τον κυπρίνο στα ανώτερα στρώματα του νερού.

 

Με το σύστημα απόσπασης του βαριδιού, το βαρίδι μας είναι πάντα θυσιασμένο όταν θα τραβήξει το ψάρι, ή ακόμη εάν τραβήξουμε πολύ γρήγορα την αρματωσιά μας έξω καρφώνοντας.

Να θυμόσαστε ότι για αυτό το σύστημα χρειαζόμαστε βαρίδια inline, τα οποία παίρνουν στο πίσω μέρος τους την ελαστική σφήνα από το κλιπ ασφαλείας του βαριδιού (lead clip system) . Δείτε στην παρακάτω φωτό, πως βγαίνει με την πίεση το στριφτάρι μέσα από το inline βαρίδι, και το τελευταίο αποσπάται από την αρματωσιά drop off rig.

drop-off-lead-rig-carpmatchfishing

 

Το leadcore θα περάσει από μέσα από την ελαστική σφήνα (tail rubber) συρόμενα, για να ασφαλιστεί στο πίσω μέρος του βαριδιού, πάνω στην εσωτερική σφήνα του βαριδιού inline.

Το σύστημα αυτό είναι μονόδρομος στις λίμνες με πολλά βυθισμένα δέντρα ή μεγάλη υδρόβια βλάστηση, προκειμένου να έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να φέρουμε στην απόχη μας τους κυπρίνους.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.