Συστήματα βαριδιού Carp
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

shocker-lead-clip-system-rig-carpmatchfishingTo σύστημα Shock του βαριδιού με κλιπ ασφαλείας -shocker lead clip system rig-για το ψάρεμα του κυπρίνου

 

Του Δημήτρη Σφαλτού


Είναι για μένα προσωπικά μία από τις πιο αποδοτικές αρματωσιές που έχω χρησιμοποιήσει στο ψάρεμα του κυπρίνου, και μακράν η αγαπημένη μου. Πρόκειται για μια ημισταθερή αρματωσιά, με την παραμάνα του παραμάλου να βρίσκεται μέσα σε κλιπ ασφαλείας του βαριδιού , με μια σχετική σταθερότητα.

Όταν όμως ασκηθεί μια μέτρια πίεση-για παράδειγμα το τράβηγμα του κυπρίνου μόλις καρφωθεί μόνος του από το βάρος του βαριδιού, η παραμάνα βγαίνει από το κλιπ ασφαλείας του βαριδιού  ,και το τελευταίο ολισθαίνει σε ένα μικρό μήκος 10-20 εκατοστά. Το βαρίδι σταματάει την μετακίνησή του με μια χάντρα, η οποία μπαίνει σε σταθερό μήκος πάνω στο lead core, στο solid tube ή στο anti-tangle leader. Με το σταμάτημα του βαριδιού πάνω στην χάντρα, ο κυπρίνος νιώθει αμέσως το βάρος (shock του βαριδιού), και καρφώνεται αυτόματα στην αρματωσιά μας. Shocker lead clip rig  είναι η διεθνής της ονομασία.

 

Το βαρίδι μετακινείται σε αυτό το μικρό μήκος ,και όταν ο κυπρίνος αποφασίσει να χτυπήσει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά για να αποβάλει το αγκίστρι από το στόμα του χρησιμοποιώντας το βάρος του βαριδιού, αυτό θα μετακινείται , και το ψάρι θα χτυπάει «αέρα».

Χρησιμοποιούμε το κλιπ ασφαλείας με μια παραμάνα αντί για στριφτάρι, για να σφηνώνει ελαφρά μέσα του . Η ολίσθηση γίνεται καλύτερα πάνω σε leadcore και solid tube.

lead-clip-shocker-system-rig-carpmatchfishing

 

Επιπλέον με το κλιπ του βαριδιού, παίρνουμε όλα τα πλεονεκτήματα της απασφάλισης του βαριδιού, εαν αυτό μπλεχτεί σε σκαλώματα του βυθού. Επίσης μπορούμε να αλλάξουμε και το βάρος, ή το σχήμα του βαριδιού, με μεγάλη ευκολία.

Με την αρματωσιά του shock παίρνουμε τα προτερήματα και μιας ημισταθερής (semi-fixed lead system) και μιας συρόμενης, οπότε έχουμε λιγότερη πονηριά από τους κυπρίνους και περισσότερα καρφώματα.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.