Συστήματα βαριδιού Carp
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

running-lead-system-rigs-carpmatchfishingΤο συρόμενο σύστημα βαριδιού-running lead system-για το ψάρεμα του κυπρίνου

Του Δημήτρη Σφαλτού
Το συρόμενο σύστημα του βαριδιού, αν και πολύ αποδοτικό, είναι πολύ παρεξηγημένο και δυστυχώς λίγο χρησιμοποιείται από τους ψαράδες του κυπρίνου.

Στηρίζεται σε απλά εξαρτήματα, ένα μεγάλο πλαστικό δακτύλιο με παραμάνα , όπου τοποθετείται το βαρίδι, και μέσα του ολισθαίνει το παράμαλο με την μάνα του μηχανισμού. Στο σημείο πριν το στριφτάρι μπορούμε να βάλουμε lead care, solid tubes, anti-tangle tubes , anti-abrasion shock leader , ή και σκέτη την πετονιά του μηχανισμού.

Το συρόμενο σύστημα βαριδιού εξασφαλίζει ότι ο κυπρίνος θα πάρει το δόλωμά μας χωρίς να νιώσει την παραμικρή αντίσταση, αφού το βαρίδι είναι συρόμενο. Το σύστημα αυτό έχει δώσει πολύ μεγάλα ψάρια, σε λίμνες όπου το συνηθισμένο σύστημα ήταν το κλιπ ασφαλείας.

 

Η μειωμένη αντίσταση όταν ο κυπρίνος ρουφάει το δόλωμα, οδηγεί το ψάρι να τραβήξει πιο βαθιά στο στόμα του το δόλωμα και να έχουμε πιο δυνατά και ασφαλή καρφώματα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ομαλούς βυθούς με σκληρό βυθό , με ήπια λάσπη, με λίγα χαμηλά χορτάρια, χωρίς πολλά σκαλώματα και μεγάλα φύκια.

Είναι το σύστημα βαριδιού που θα δείξει την μέγιστη και πιο ευαίσθητη κινητικότητα του δολώματος, και θα μεταφέρει πιο γρήγορα την κίνηση στους βομβητές σας. Μια ελαστική χάντρα (buffer bead), η οποία καλύπτει όλο το στριφτάρι και απορροφά το shock από το βάρος του βαριδιού κατά την βολή, είναι απαραίτητη.

Τέλος, με μια χοντρή σιλικονούχα σφήνα (silicon sleeve 3 mm) , καλύψτε το στριφτάρι και την παραμάνα του συνδέσμου που τοποθετείται το βαρίδι, για να γλιτώσετε τα μπλεξίματα κατά την βολή.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.