Αγώνες
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

2os agonas carpfishing pamvotida lake ioannina fight carp carpmatchfishingΟ 2ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος αλιείας κυπρίνου στην λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα

Φωτογραφίες/Δελτίο τύπου του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

O Σύλλογός μας διοργάνωσε από 1/6 έως και 3/6/2018 στην Λίμνη Παμβώτιδα τον 2ο ΑΓΩΝΑ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ έτους 2018 με την συμμετοχή 35 αθλητών ( 32 βασικών και 3 αναπληρωματικών) από τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα και την Πτολεμαΐδα.

Στα θετικά του αγώνα η ικανοποιητική -με βάση την ισχύουσα κατάσταση- συμμετοχή αθλητών, η μεγάλη του προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη επισκεψιμότητα του χώρου αγώνα από άτομα όλων των ηλικιών και η στήριξή του από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες.

Αλιεύτηκαν αρκετοί μετρήσιμοι κυπρίνοι, ενώ από την πλειοψηφεία των αθλητών λάβαμε πολλά ευχάριστα μηνύματα.

 

 

 

Στα αρνητικά του αγώνα στο αγωνιστικό του καθαρά κομμάτι, το πενιχρό σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις αλιευτικό αποτέλεσμα, και στο έξω-αγωνιστικό, η μη συμμόρφωση αρκετών επαγγελματιών αλιέων στους περιορισμούς της απόφασης έγκρισης του αγώνα από τον περιφερειάρχη Ηπείρου ,και η εναπόθεση μεγάλου αριθμού διχτυών σε μικρή απόσταση από την ακτή και τις θέσεις αλιείας των αθλητών .

aginas carp giannena rod pod 2018 carpmatchfishing lake pamvotida

Είχαμε και την διέλευση -παρότι οι υπεύθυνοι των τμημάτων είχαν ειδοποιηθεί από τους διοργανωτές εγγράφως και διαζώσης- λέμβων των τμημάτων κωπηλασίας σε μικρή απόσταση από τον χώρο αγώνα, αλλά ιδιαίτερη ήταν η εριστική συμπεριφορά λίγων ευτυχώς ποδηλατών, οι οποίοι δίχως καμία διάθεση συνεννόησης και ανοχής προχώρησαν σε καταγγελίες και σε λήψεις και αναρτήσεις φωτογραφιών, με πρόσωπα αθλητών και αναρτήσεις απαράδεκτων και προσβλητικών χαρακτηρισμών .

agonas carp giannena sling carp 2018 carpmatchfishing pamvotida lake

Ευτυχώς όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα, όχι μόνον δεν δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αντίθετα με το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν και την εν γένει συμπεριφορά τους, διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας , την αθλητική αλιεία και τις προοπτικές που προσφέρει στον τόπο μας ο αλιευτικός και δη αθλητικός τουρισμός.

pamvotida lake agonas carpfishing netting carp carpmatchfishing

Συγχαίρουμε τόσο τους νικητές όλων των κατατάξεων όσο και όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα, γιατί πρωτίστως σημασία έχει η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα και συναδελφικότητα ,και δευτερευόντως η διάκριση και η νίκη. Επίσης συγχαίρουμε τους τέσσερις (4) κριτές του αγώνα για την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών εκ μέρους των αθλητών.

agonas giannena kritis 2018 carpfishing carpmatchfishing

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αλλιεύτηκαν συνολικά 36 μετρήσιμα (βάρους άνω του ενός κιλού) άτομα κυπρίνου, το συνολικό βάρος των οποίων ανήλθε σε 68,800 κιλά. Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους .

giannena agonas carp 2018 catch and release carpmatchfishing

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους τρείς (3) πρώτους νικήτές( ομάδες 2 αθλητών) και συγκεκριμένα τους:

1ους νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας Κρομμύδα Απόστολο και Κρομμύδα Νικόλαο με επίδοση 9 αλιεύματα συνολικού βάρους 17,335 κιλών

 aponomi agonas carpfishing giannena carpmatchfishing

2ους νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων Γεωργίου Γεώργιο και Ντόβα Νικόλαο με επίδοση 4 αλιεύματα συνολικού βάρους 10,300 κιλών

agonas carp giannena aponomi 2 carpmatchfishing

3ους νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας Αρχοντή Κων/νο και Κυριτσόπουλο Στέφανο με επίδοση 5 αλιεύματα συνολικού βάρους 10,090 κιλών.

panellinio protathlima carpfishing arxontis kiritsopoulos carpmatchfishing

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 3,780 κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων Γεωργίου Γεώργιο τον οποίο επίσης συγχαίρουμε.

agonas giannena carp 2018 aponomi carpmatchfishing

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την αθλοθέτηση κυπέλων και μεταλλείων και τους χορηγούς του αγώνα, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την προσφορά του φυσικού εμφιαλωμένου νερού ΖΑΓΟΡΙ στους αθλητές , τον Α.Π.Σ.Ι “Η ΠΙΝΔΟΣ” (Ιωάννινα), το κατάστημα ειδών Αλιείας -Κυνηγίου -Ορειβασίας “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ (Ιωάννινα) .

agonas giannena skini carpfishing carp pamvotida lake carpmatchfishing

Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα Ειδών Αλιείας -Κυνηγίου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ (Ιωάννινα) , το κατάστημα Ειδών Αλιείας ΤΑΣΙΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Πτολεμαίδα) , το συνεργείο αυτοκινήτων ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΡΝΗΣ (Ιωάννινα), την ΠΡΟΚΟΣ GROUP -VODAFONE (Iωάννινα), τα ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ (Ιωάννινα) και το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΠ SAKKOS (Iωάννινα), οι οποίοι με τις χορηγίες τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα .

agonas giannena carp 2018 aseakcarpmatchfishing

Επίσης να ευχαριστήσουμε το τμήμα αλιείας της δ/νσης αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας Ηπείρου , το τμήμα αλιείας της δ/νσης αγροτικής οικονομίας της αποκεντρωμένης διοίκησης , τον φορέα διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας, για τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις , τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών Κο. Κατηρτζίδη, για την καθαριότητα του χώρου αγώνα και τον ευπρεπισμό των χώρων υγιεινής.

rod pod agonas giannena pamvotida lake agonas carp carpmatchfishing

Ευχαριστήρια επίσης  στην αντιδήμαρχο ανάπτυξης υπαίθρου,πρωτογενούς τομέα & προστασίας υδάτινων πόρων Κα. Βάσω Μέγα, για την συμβολή της στην απρόσκοπτη τέλεση του αγώνα, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς των Ιωαννίνων και της Άρτας για την προβολή και κάλυψη της διοργάνωσης ,και τον Κο. Στάθη Σιούτη για την παραχώρηση της αίθουσας συνεντεύξεων του Ξενοδοχείου της πόλης μας “OLYMPIC” .

carp net agonas giannena carpfishing pamvotida lake carpmatchfishing

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η σημαντική συνδρομή των επιτελείων και του προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας, για την τήρηση της τάξης και την ασφάλεια των αθλητών στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, όσο και για την κατανόηση που επέδειξε σε ιδιαιτερότητες και απρόοπτα που προέκυψαν.

agonas carp ioannina athlites carpmatchfishing


Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά , το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων , το τμήμα ασφάλειας και τάξης, την τουριστική αστυνομία και το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων.

carp weight sling agonas giannena carp 2018 carpmatchfishing

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε στον σύλλογό μας η παρουσία στην τελετή λήξης και απονομών του διοικητού του αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων κ.Ζούμπου, της προϊσταμένης του Τμ.Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και οικονομίας της περιφέρειας Ηπείρου Κας. Σιαπλαούρα, της αντιδημάρχου ανάπτυξης της υπαίθρου, πρωτογενούς τομέα και προστασίας διαχείρισης υδάτινων πόρων Κας. Μέγα και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου & ταμία της 5ης ΚΟΗ Κου.Μπρέχα .

carp swimming catch and release agonas giannena 2018 carpmatchfishing

Αισθανόμαστε επίσης την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές Μάκη, Κώστα, Γιάννη και Θωμαή.

Τέλος θεωρούμε ότι οι αγώνες αθλητικής αλιείας πρέπει να τύχουν της δέουσας στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν την συλλογικότητα και με την απελευθέρωση των αλιευμάτων την πραγματική και νόμιμη ερασιτεχνική αλιευτική συνείδηση , ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας και συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας μέσω του αλιευτικού- και δή- του αθλητικού τουρισμού.

agonas carpfishing ioannina carpmatchfishing pamvotida lake

Το Δ.Σ.του Συλλόγου Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.