Αγώνες
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

proto festival carpfishing fish on carpmatchfishing1o Φεστιβάλ αλιείας κυπρίνου 2019

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Από το Σάββατο 13/04/2019 έως την Κυριακή 14/04/2019 , διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ αλιείας Κυπρίνου 2019. Το πεδίο του αγώνα δυστυχώς ήταν μικρό ,καθορίζοντας τον αριθμό των θέσεων σε 25, οι οποίες και υπερκαλύφθηκαν.

Τα αποτελέσματα του αγώνα, αν και αποθαρρυντικά, δεν πτόησαν τους διαγωνιζόμενους να παρευρεθούν και να τιμήσουν τον μοναδικό αθλητή, μέλος του ΑΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, Κώστα Λαβαντσιώτη, ο οποίος κατάφερε και αλίευσε 2 Κυπρίνους συνολικού βάρους 6,7 χλγ. ( 2,7 χλγ και 4 χλγ έκαστος) κερδίζοντας την μια και μόνη θέση στη κατάταξη χωρίς 2ο και 3ο.

 


Τα φεστιβάλ αλιείας που διοργανώνονται από τους Α.Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ και Α.Σ.Ε.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ,σκοπό έχουν να μυήσουν τους ερασιτέχνες αλιείς στη νοοτροπία που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη , το πιάνω και απελευθερώνω (catch and release).

catch and release carpmatchfishing

festival carpmatchfishing catch and release carpmatchfishing

Το συγκεκριμένο όμως φεστιβάλ είχε και άλλο ένα, σημαντικότερο όλων, σκοπό. Κάποια από τα ψάρια που θα αλιεύονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ,θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή γόνου, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της λίμνης.

festival carpfishing carp carpmatchfishing

festival carpfishing rodpod carpmatchfishing

Η κίνηση αυτή υποτίθεται ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των Α.Σ.Ε.Α.Κοζάνης, Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας , του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Για άλλη μια φορά όμως βρέθηκαν άτομα που επαλήθευσαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν .

festival carpfishing mat carpmatchfishing

Επαγγελματίες αλιείς ,ενώ είχαν ενημέρωση από τον πρόεδρό τους, όχι μόνο δεν απομάκρυναν τα αλιευτικά εργαλεία από το πεδίο αγώνα, αλλά με τη χρήση ακόμη περισσότερων, μείωσαν το πεδίο αγώνα στο ελάχιστο ,εμποδίζοντας την ομαλή εξέλιξη του φεστιβάλ άρα και την οποιαδήποτε από κοινού προσπάθεια εμπλουτισμού της λίμνης.

carp carpmatchfishing

Οι δικαιολογίες οι οποίες ακούσαμε, από τους κύριους που με τη στάση τους προσπάθησαν να σταματήσουν ένα φεστιβάλ αθλητικής αλιείας και έναν εμπλουτισμό στη λίμνη Πολυφύτου, δυστυχώς ξεπερνούν κάθε φαντασία.

festival carpfishing fish on carpmatchfishing

festival carpfishing 1 carpmatchfishing

Σαν σύλλογοι , σεβόμενοι πάντα την ανάγκη για το μεροκάματο και γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει στέρηση των χρημάτων και δικαιωμάτων, κρίνουμε τέτοιες συμπεριφορές μεμονωμένων ανθρώπων μικροπρεπείς και καταστροφικές ταυτόχρονα. Τέλος ευελπιστούμε στη συνεργασία φορέων και συλλόγων για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Πολυφύτου.

festival carpfishing banner pfc carpmatchfishing

aponomi carpmatchfishing festival

Με εκτίμηση τα Δ.Σ. Α.Σ.Ε.Α.Κοζάνης και Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.