Κόμποι
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish


stoper-knot-o-carp-matchfishing-gr.jpg/ψαρευτικοί κόμποιΟ ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟΠΕΡ/ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ-STOPER/MΑRKER KNOT

Του Δημήτρη Σφαλτού

Ο κόμπος του στόπερ χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές τεχνικές, όπως το matchfishing, casting, carpfishing, feeder fishing, και όπου γενικά χρειαζόμαστε μαρκάρισμα της πετονιάς , για ακρίβεια στις βολές μας.

Πρόκειται για ένα κόμπο συρώμενο πάνω στην μάνα της αρματωσιάς μας, και χρησιμοποιείται πιο συχνά , για να σταθεροποιεί τον waggler φελλό στο matchfishing, ενώ στο ψάρεμα του κυπρίνου για μαρκάρισμα της πετονιάς, έτσι ώστε να ρίχνουμε την αρματωσιάς μας πάντα στο ίδιο σημείο.

 

 

 

Ο κόμπος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί με πετονιά, οδοντικό νήμα, ελαστικό νήμα power gum, ελαστικό νήμα μαρκαρίσματος-marker elastic,  ή με ειδικό νήμα μαρκαρίσματος marker braid. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε έναν κόμπο μαρκαρίσματος, για ακρίβεια στις βολές.

marker-knot-carp-matchfishing-gr.jpg

Το νήμα αυτό συνήθως είναι χρωματιστό για να μπορούμε να το διακρίνουμε καλύτερα. Στο matchfishing προσπαθούμε να το κάνουμε τον κόμπο μικρό και διακριτικό , για να περνάει με ευκολία τους οδηγούς του match καλαμιού.

stoper-knot-matchfishing-carp-gr.jpg

 

Επίσης σε αυτό τον κόμπο (για το matchfishing), οι άκρες του θα είναι κομμένες πολύ κοντά , για να μην δημιουργούνται τριβές στους οδηγούς του καλαμιού. O κόμπος αυτός είναι συρόμενος πάνω στην μάνα και μπορούμε να τον σέρνουμε όπου θέλουμε , για να ελέγξουμε την βυθομέτρηση στην match τεχνική. Ας πάμε να δούμε τα βήματα δημιουργίας του κόμπου στόπερ/μαρκαρίσματος.

 

stoper-knot-1.jpg/www.carp-matchfishing.gr/knots 

Πέρνουμε ένα κομμάτι δέκα εκατοστών από ένα χρωματισμό νήμα και δημιουργούμε μια μεγάλη θηλιά , δίπλα από την μάνα του μηχανισμού

stoper-knot-2.jpg/www.carp-matchfishing.gr/knots

Με την μία άκρη του νήματος πιάνουμε καί το νήμα καί την πετονιά, και  κάνουμε 6-7 στροφές, προσέχοντας να κάνουμε τις στροφές πιάνοντας και τα δύο μέρη. Σαλιώνουμε και σφίγγουμε ελαφριά τις δύο άκρες του νήματος , με τεντωμένη την μάνα

stoper-knot-www-carp-matchfishing-gr.jpg 

Η τελική μορφή του κόμπου. Καλή σας επιτυχία!

 LOGO B HORIZ RGB

 

 

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.