Κόμποι
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

knotless-knot-carp-matchfishing-gr.jpg/ψαρευτικοί κόμποιΟ ΚΟΜΠΟΣ KNOTLESS KNOT/KNOTLESS KNOT/ΚΟΜΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΠΟ

Του Δημήτρη Σφαλτού

O κόμπος knotless knot έχει τις ρίζες του στο ψάρεμα του κυπρίνου, και είναι ο πιο βασικός κόμπος για να φτιάξουμε ένα hair rig, το παράμαλο που ψαρεύουμε τους κυπρίνους , με τα boilies.

Στην ουσία είναι ένα τύλιγμα του νήματος ή της πετονιάς πάνω στον κορμό του αγκιστριού, και πραγματοποιείται μόνο με αγκίστρια με κρίκο. 

 

 

Το μεγάλο ατού αυτού του κόμπου είναι ότι , όταν φτιαχτεί σωστά, επιτρέπει το γρήγορο γύρισμα του αγκιστριού μέσα στο στόμα του ψαριού, επιτρέποντας πιο σίγουρο και ασφαλές κάρφωμα. Είναι ο πιο βασικός κόμπος όταν θέλουμε να χειριστούμε παράμαλα τύπου hair rig. Είναι από τους πιο γρήγορους, εύκολους και δυνατούς κόμπους που υπάρχουν, καθώς όπως θα διαπιστώσετε , δεν υπάρχει κόμπος, ούτε αδυνάτισμα της πετονιάς ή του νήματος.

knotless-knot-1.jpg/ψαρευτικοί κόμποι

Περνάμε την άκρη της πετονιάς από τον κρίκο του αγκιστριού, με φορά προς τα κάτω/μέσα στην καμπύλη του αγκιστριού

knotless-knot-2.jpg/ψαρευτικοί κόμποι

Γυρνάμε την πετονιά ή το νήμα προς την μύτη του αγκιστριού και τυλίγουμε σφιγκτά πάνω στον κορμό του 6-7 σπείρες. Προσέχουμε το πρώτο γύρισμα του νήματος να το κάνουμε από την αντίθετη πλευρά του σύρματος που κλείνει τον κρίκο του αγκιστριού, για να μην έχουμε κοψίματα

knotless-knot-3.jpg/ψαρευτικοί κόμποι

Περνάμε το νήμα πίσω από τον κρίκο του αγκιστριού με φορά πάντα προς την μύτη του αγκιστριού και σφίγγουμε. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να περάσουμε το νήμα από τον κρίκο με φορά ΠΑΝΤΑ προς την μύτη του αγκιστριού, για να διατηρήσουμε την σωστή μηχανική του καρφώματος και τις δυνατότητες αυτού του κόμπου. Εαν δεν περάσουμε την πετονιά ή το νήμα από την εσωτερική ΜΟΝΟ πλευρά του αγκίστριου, το αγκίστρι δεν θα καρφώνει σωστά και θα γυρίζει απο την ανάποδη φορά (ξεκαρφώνοντας το ψάρι). 

agkistria sosto desimo me kriko i paleta carpmatchfishing

knotless-knot-2-carp-matchfishing-gr.jpg/ψαρευτικοί κόμποι

Η τελική μορφή του κόμπου, χρησιμοποιώντας νήμα για ψάρεμα στα γλυκά νερά (Hair rig)

knotless knot strong match hook carpmatchfishing

H τελική μορφή του κόμπου Knotless Knot, χρησιμοποιώντας πετονιά για όλα τα ψαρέματα σε θάλασσα και γλυκά νερά     (με κοινό δόλωμα). Καλή σας επιτυχία!!!

LOGO B HORIZ RGB

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.