Κόμποι
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

palomar-knot-foto-carp-matchfishing-gr.jpgΟ ΚΟΜΠΟΣ PALOMAR/PALOMAR KNOT

 

Tου Δημήτρη Σφαλτού

Ο κόμπος palomar είναι ένας από τους πιο δυνατούς κόμπους για το δέσιμο αγκιστριών με κρίκο, για το δέσιμο της πετονιάς σε στριφτάρια και για την ένωση οδηγών κατά του μπερδέματος στο ψάρεμα του κυπρίνου (solid anti-tangle leaders).

Πρόκειται για ένα εύκολο κόμπο που μπορεί να κρατά το 97% της αντοχής της πετονιάς.

 

 

 

Ο κόμπος Palomar είναι από τους πιο δυνατούς κόμπους που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα σήμερα. Αξιόπιστος για το δέσιμο αγκιστριών και παραμάλων, ειδικά για αυτά τα παράμαλα που αποτελούνται από πετονιά ή fluorocarbon υλικά.

ΓΙα να δέσουμε αγκίστρια με τον κόμπο Palomar, αυτά θα πρέπει να διαθέτουν οποωσδήποτε κρίκο. Πολύ εύκολος στην κατασκευή του, βλέπετε με προσοχή τα παρακάτω βήματα της δημιουργίας του.

palomar-knot-1-carp-matchfishing-gr.jpg/Ο κόμπος palomar είναι ένας από τους πιο δυνατούς κόμπους για το δέσιμο αγκιστριών με κρίκο, για το δέσιμο της πετονιάς σε στριφτάρια και για την ένωση οδηγών κατά του μπερδέματος στο ψάρεμα του κυπρίνου (solid anti-tangle leaders) .Πρόκειται για ένα εύκολο κόμπο που μπορεί να κρατά το 97% της αντοχής της πετονιάς.

Φτιάχνουμε μια θηλιά με την πετονιά και την περνάμε μέσα από τον κρίκο του αγκιστριού

palomar-knot-2-carp-matchfishing-gr.jpg/Ο κόμπος palomar είναι ένας από τους πιο δυνατούς κόμπους για το δέσιμο αγκιστριών με κρίκο, για το δέσιμο της πετονιάς σε στριφτάρια και για την ένωση οδηγών κατά του μπερδέματος στο ψάρεμα του κυπρίνου (solid anti-tangle leaders) .Πρόκειται για ένα εύκολο κόμπο που μπορεί να κρατά το 97% της αντοχής της πετονιάς.

Γυρνάμε την θηλιά προς τα πίσω και στην ουσία σταυρώνουμε τα δύο τμήματα της πετονιάς του παραμάλου

palomar-knot-3-carp-matchfishing-gr.jpg/www.carp-matchfishing.gr

Περνάμε την θηλιά μέσα από τον κύκλο που δημιουργήσαμε , σαν να κάνουμε ένα απλό κόμπο, και τραβάμε την θηλιά προς το στέλεχος του αγκιστριού

palomar-knot-4-carp-matchfishing-gr.jpg/www.carp-matchfishing.gr 

Περνάμε την θηλιά μέσα από το αγκίστρι και σαλιώνουμε την πετονιά. Τραβάμε σιγά-σιγά για να σφίξουν οι σπείρες που φτιάξαμε. Τεντώνουμε με προσοχή και είμαστε έτοιμοι

palomar-knot-foto2-carp-matchfishing-gr.jpg/www.carp-matchfishing.gr 

Η τελική και πραγματική μορφή του κόμπου Palomar. Καλή σας επιτυχία!

LOGO B HORIZ RGB 

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.