Οικολογία
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

giannena-carpfishing-carpmatchfishinggrΑπαγόρευση της ερασιτεχνικής και της επαγγελματικής αλιείας στην λίμνη Παμβώτιδα 

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τις 15 Απριλίου μέχρι και στις 10 Ιουνίου  απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στη Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου.

 

 

 

Είναι η κλασική ετήσια ανακοίνωση από την περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει σκοπό την προστασία των ψαριών , τα οποία διανύουν την αναπαραγωγική τους περίοδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τηρήσουμε όλοι αυτή την απαγόρευση και να μην παίζουμε κρυφτό με τις αρχές πίσω από δέντρα, θάμνους και σε υπόλοιπες περιοχές της λίμνης Παμβώτιδας, όπου είναι πιο απομονωμένα και απόμερα.

Η απαγόρευση αυτή έχει σαν πρωταρχικό σκοπό την προστασία των κυπρινοειδών και πολλά άλλα ενδημικά είδη ψαριών. Παρακαλούμε εαν υποπέσει στην αντίληψή σας οποιαδήποτε διενέργεια αλιείας, να επικοινωνήσετε άμεσα με τις αρχές.

Υπεύθυνες για την τήρηση της ανωτέρω απόφασης, είναι οι Αστυνομικές και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.

Οι παραβάτες διώκονται σύµφωνα µε τις διατάξεις των Ν.∆. 420/70, 1740/87 και 2040/92.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.