Ένδυση-Outdoor
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

uv protection bandana tube arm cooler alpine thermal carpmatchfishingΠροστατευτείτε από την ακτινοβολία UV με τα προϊόντα της Alpine Thermal, Bandana Tube και Arm Cooler

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Σε αυτό το ενημερωτικό άρθρο, θα σας δώσουμε κάποια πολύ χρήσιμα και εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για την υπεριώδη ακτινοβολία UV, και τις επιπτώσεις της στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Η έναρξη της άνοιξης σηματοδοτεί την αλλαγή της ημέρας, την αύξηση της φωτοπεριόδου, και την αύξηση της θερμοκρασίας.

Με την αύξηση της ηλιοφάνειας, η υπεριώδης ακτινοβολία αντίστοιχα αυξάνεται, οπότε θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασικά στοιχεία για να προστατευτούμε από αυτή.

Επιπλέον, θα γνωρίσετε μερικά από τα νέα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας  Αlpine Thermal, για την προστασία των χεριών, του αυχένα και του προσώπου, από την βλαπτική πτυχή της ακτινοβολίας UV, τα Bandana Τubes και Arm Cooler.

 

 

 

Τι είναι η υπεριώδης ακτινοβολία UV

Υπεριώδης ακτινοβολία UV (Ultra - Violet = Υπεριώδης) ονομάζεται μια μικρή μόνο περιοχή στο φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας.Υπάρχουν τρία είδη υπεριώδους ακτινοβολίας:

uv rays protection carpmatchfishing alpine thermal

• UV-A: Είναι το πιο ακίνδυνο είδος. Αν και απορροφάται λιγότερο από τα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μικρότερες από αυτές της UV-B και της UV-Γ.
• UV-B: Γίνεται πολύ επικίνδυνη όταν η έκθεσή μας σ’ αυτή υπερβαίνει κάποια επιτρεπτά όρια. Ένα μέρος της μόνο, απορροφάται από την ατμόσφαιρα.
• UV-Γ: Είναι το πιο επικίνδυνο είδος της υπεριώδους ακτινοβολίας, αλλά είναι το είδος που απορροφάται περισσότερο από τα στρώματα της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα ελάχιστο ποσοστό της να φτάνει στην επιφάνεια της γης.

ΕΝΤΑΣΗ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Η ένταση της UV-Β που φτάνει στο σημείο που βρισκόμαστε, εξαρτάται από την εποχή. Η ένταση της UV-B είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι απ' ότι τον χειμώνα.  Όσο ο ήλιος πλησιάζει στον ορίζοντα τόσο μικρότερη η έντασή της, και κατά συνέπεια τόσο μικρότερος ο κίνδυνος. Η ένταση της UV-B είναι μεγαλύτερη το μεσημέρι από το πρωί, ή το απόγευμα.

uv rays protection carpmatchfishing

Στον Ισημερινό η ένταση της ακτινοβολίας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στους πόλους της γης, γιατί εξαρτάται από το εκάστοτε γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Επίσης επηρεάζεται  Για το υψόμετρο ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε υψόμετρο 1500 μ. η ένταση της UV-B αυξάνει κατά 20%.Για την αντανάκλαση της ακτινοβολίας στην επιφάνεια της γης, το γρασίδι αντανακλά μόνο το 3%, το νερό της θάλασσας 5%, η άμμος 20% και το χιόνι 85%.
Τα σύννεφα, ανάλογα με το ύψος που βρίσκονται, την πυκνότητά τους κλπ, απορροφούν ένα ποσοστό της ακτινοβολίας. Αραιά ή διασκορπισμένα σύννεφα εμφανίζουν πολύ μικρή απορρόφηση, περίπου το 10%, ενώ τα χαμηλά και μαύρα σύννεφα απορροφούν μέχρι και το 80%. Η ρύπανση (αέρια και αιωρούμενα σωματίδια) σκεδάζει και απορροφά (άρα μειώνει) τη διερχόμενη UV-B ακτινοβολία.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Το δέρμα και τα μάτια είναι τα όργανα που υφίστανται την μεγαλύτερη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Η έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να καταλήξει σε άμεσα ,ή σε χρόνια προβλήματα υγείας των παραπάνω οργάνων καθώς και του ανοσοποιητικού συστήματος. Άμεσα αποτελέσματα της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι η πρόκληση εγκαύματος στο δέρμα κάτι που λόγω της αθροιστικής δράσης της, έχει και μακροχρόνιες συνέπειες, και αυτές είναι από την απλή γήρανση του δέρματος έως τις διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος.

egkaumata apo hlio arm coolers carpmatchfishing

Στα μάτια, συνήθως μετά από χρόνια έκθεση στον ήλιο, εμφανίζονται μια σειρά από μη αναστρέψιμες παθολογίες, όπως ο καταρράκτης ή βλάβες του κερατοειδούς, του αμφιβληστροειδούς ακόμη και του βυθού του ματιού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το δέρμα έχει την ικανότητα να αφομοιώνει την υπεριώδη ακτινοβολία παράγοντας μελανίνη (μαύρισμα), η οποία μας προστατεύει, σε ένα μικρό μόνο, βαθμό από την έκθεση στην U-V ακτινοβολία. Το ανθρώπινο μάτι όμως δεν έχει τέτοια ικανότητα.

Για την προστασία των ματιών είναι πολύ χρήσιμο να φοράμε γυαλιά ηλίου, ακόμη και σε μικρές ηλικίες, ενώ για την προστασία του αυχένα και του κεφαλιού, η Alpine Thermal προτείνει την χρησιμοποίηση των BandanaΤubes.

bandana tube uv protection carpmatchfishing

Πρόκειται για εξειδικευμένα υφάσματα που προστατεύουν πλήρως από τις βλαπτικές ακτίνες του ηλίου, ενώ με τα πρωτότυπα σχέδια στο μπροστινό τους τμήμα, χαρίζουν μια ευχάριστη νότα καλαισθησίας. Τα Bandana Τubes φοριούνται με πάρα πολλούς τρόπους, μπορούν να γίνουν σκούφοι, Βalaclava, full face σκούφοι, περιβραχιόνιο στα χέρια κτλ. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για να διαλέξετε, μερικά από αυτά σας τα παραθέτουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

bandana masks carpmatchfishing

Tα πανιά τους είναι εξειδικευμένα για την αντιμετώπιση της UV ακτινοβολίας, της σκόνης, είναι αντιανεμικά, διαπνέοντα, και απάγουν πολύ αποτελεσματικά τον ιδρώτα. Tα σχέδια με τα κρανία, στα πρότυπα των πολύ επιτυχημένων Troper Masks, υπάρχουν και στα καλοκαιρινά Bandana Tubes, τα οποία αγαπήθηκαν πάρα πολύ από τους ψαράδες, τους κυνηγούς, τους μοτοσυκλετιστές και τους λάτρεις των υπαίθριων σπορ.

bandana masks uv protection carpmatchfishing

Τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στην ηλιακή ακτινοβολία και η προστασία που τους προσφέρουμε πρέπει να είναι συστηματική και υψηλού βαθμού. Πολλά από τα δερματολογικά ή οφθαλμολογικά προβλήματα που εμφανίζονται σε μεγαλύτερες ηλικίες έχουν τη ρίζα τους σε αμέλεια κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Η προστασία του προσώπου με τα καλοκαιρινά Bandana Tubes, είναι μια πολύ καλή πρόταση , για άνδρες, μικρά παιδιά, και γυναίκες.

bandana tube alpine thermal uv protection carpmatchfishing

Το μαύρισμα (παραγωγή μελανίνης) είναι ένας μηχανισμός αυτοπροστασίας του δέρματος απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία και προστατεύει το δέρμα μόνο μερικώς και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Για την παραγωγή της πολύτιμης για τον οργανισμό μας βιταμίνης D ,ο απαιτούμενος χρόνος έκθεσης στον ήλιο είναι πολύ μικρός, περίπου 10 λεπτά την ημέρα. Για την προστασία των χεριών μας από την ηλιακή ακτινοβολία, η Alpine Thermal κυκλοφορεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα προστατευτικά Arm Cooler. Tα Arm Cooler κυκλοφορούν σε μεγάλη πληθώρα σχεδίων, κάτι που σας το φυλάμε σαν μελλοντική έκπληξη...

arm cooler alpine thermalhand protection carpmatchfishing

Πρόκειται για εξειδικευμένα πανιά, τα οποία έχουν σωληνοειδή μορφή, και έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν το δέρμα των χεριών μας, από την περιοχή του καρπού, έως και τον δικέφαλο μύ, στην περιοχή του ώμου. Τα Arm Cooler έχουν την ίδια φιλοσοφία και εφάμιλλα πανιά για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία , όπως ακριβώς και τα Bandana Masks.

Είναι διαπνέοντα, απάγουν σωστά τον ιδρώτα, προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ είναι πολύ ανθεκτικά σε γδαρσίματα και χτυπήματα. Αυτό που θα εκτιμηθεί πολύ-πολύ και για τα δύο προιόντα της Apine Thermal, Bandana Tubes και Arm Cooler, είναι η προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες!

arm cooler alpine thermal carpmatchfishing

Η ελαστικότητά τους θα εκτιμηθεί δεόντως, για όλους τους τύπους των χεριών, αδύνατα, ή πιο γυμνασμένα. Τέρμα πια τα εγκαύματα στα χέρια από την ακτινοβολία, τέλος οι γνωστές "μανικιές", τέλος στο μαύρισμα του "ταξιτζή"!!!
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεχόμαστε ικανή ακτινοβολία , ακόμη και χωρίς ηλιοθεραπεία. Οι ομπρέλες απορροφούν μεγάλο ποσοστό των ακτίνων του ήλιου, όχι όμως και τη διάχυτη ή την ανακλώμενη ακτινοβολία. Η ακτινοβολία "τρυπώνει" από τα πλάγια και ανακλάται από το έδαφος, γι’ αυτό η χρήση αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη και στη σκιά της ομπρέλας. Ορισμένα φάρμακα των συνανθρώπων μας, προκαλούν φωτοευαισθησία, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εγκαύματα ακόμη και μετά από συνετή χρήση μέσων προστασίας. Όσοι λοιπόν βρίσκονται κάτω από φαρμακευτική αγωγή καλό θα ήταν να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, προκειμένου να εκτεθούν στον ήλιο.

Η χρήση γυαλιών ηλίου όπως και αξεσουάρ ένδυσης προστασίας από τον ήλιο είναι απολύτως απαραίτητα και τα επιλέγουμε κατόπιν συμβουλής γιατρού ή εγκεκριμένου οπτικού, όπως και επιλογής διεθνών standards αξιόπιστων εταιριών.

 

bandana tube summer blue smoke alpine thermal carpmatchfishingbandana tube summer tribal alpine thermal carpmatchfishing uv protection

Η ελληνική εταιρεία Alpine Thermal είναι από τους πρωτοπόρους στην παραγωγή εξολοκλήρου στην Ελλάδα των προϊόντων της , όπως επίσης στην παραγωγή πρωτότυπων μοναδικών σχεδίων στα ρούχα της , για όλη την οικογένεια, για όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ.

Οι λάτρεις του ψαρέματος, της ορειβασίας, του τρεξίματος, της μοτοσυκλέτας, του κυνηγιού, του paintball, της σκοποβολής, της οποιασδήποτε εξωτερικής αθλητικής δραστηριότητας, του βουνού, θα λατρέψουν τα νέα προϊόντα της, όπως τα Βandana Masks και Arm Cooler.

alpine thermal greek products carpmatchfishing

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε κάπως για την πιο προσεκτική σας έξοδο την επόμενη φορά στον υπέροχο και λαμπερό ελληνικό μας ήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες :

copy cropped los

Υπεύθυνος πωλήσεων Alpine Thermal
Τάσος Γιαννουλίδης / 6983614299 , 2310785477
https://www.facebook.com/Alpine-thermal-socks-628476620517771/
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.