Casting
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

nekton deep blue casting rod palamida carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή καλαμιού casting της εταιρείας Nekton: Deep blue

Του Δημήτρη Παπαχρήστου

Φωτογραφίες:Δημήτρης Παπαχρήστου, Δημήτρης Σφαλτός

Στην συγκεκριμένη ψαρευτική δοκιμή θα σας παρουσιάσουμε ένα νέο και πολύ προσεγμένο καλάμι ,σχεδιασμένο και δεμένο εξ’ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια, που απευθύνεται στους λάτρεις του casting!

Πρόκειται για το τηλεσκοπικό καλάμι της εταιρείας Nekton, με το κωδικό όνομα Deep Blue. Ενα καλάμι, το οποίο είναι σχεδιασμένο και δομημένο από τα πιο ποιοτικά και δοκιμασμένα σε βάθος χρόνου υλικά της αγοράς.

Εμείς το δοκιμάσαμε σε βάθος χρόνου, και πλέον είμαστε έτοιμοι να σας αποκαλύψουμε τις αρετές του...

 

 

 

 

Περιγραφή και χαρακτηριστικά

To Deep Blue της Nekton είναι σχεδιασμένο, δεμένο και βαμμένο στα ελληνικά χρώματα, εξού και η ελληνική σημαία που κοσμεί το blank του. H ονομασία του Deep Blue σημαίνει «βαθύ μπλε» ,σήμα κατατεθέν της ελληνικής Θάλασσας.

Ο δημιουργός του, Βάιος Καργιώτης ,έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην σωστή συμπεριφορά του καλαμιού μέσω της επιλογής των blanks, στα προσεγμένα δεσίματα των οδηγών, καθώς και στην επιλογή του άνθρακα Hi-Module (υψηλής περιεκτικότητας). Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, εάν λάβει κανείς υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλαμιού Deep Blue.

nekton deep blue casting rod palamides 2 carpmatchfishing

Το καλάμι έχει συνολικό μήκος τα 4,20 μέτρα και casting weight τα 80-150 gr . Πρόκειται για ένα σωστό εύρος c.w, το οποίο καλύπτει όλα τα ψαρέματα casting της Μεσογείου.
To καλάμι φοράει οδηγούς με κεραμικό Αlconite της Fuji. Το πλαίσιο είναι το πολύ ποιοτικό anti-tangle ΚWAG, σχεδιασμού Κ, που ελαχιστοποιεί τα μπερδέματα της πετονιάς ή του νήματος.

nekton deep blue fuji alconite ring carpmatchfishing casting rod

Η βάση του μηχανισμού είναι η καθιερωμένη Fuji DNPS, η οποία τον σταθεροποιεί σωστά, χωρίς τριγμούς και ολισθήματα. Η βάση είναι βιδωτή από κάτω προς τα πάνω, και ασφαλίζει πολύ ερμητικά.

nekton reel seat fuji dnps deep blue casting rod carpmatchfishing

Το υλικό κατασκευής των 6 στελεχών του είναι High Modulus Carbon. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται η κομψή σχεδίαση και το άψογο φινίρισμα ,ενώ το λευκό χρώμα που είναι βαμμένη η κορυφή του θα μας διευκολύνει να αντιληφθούμε και την παραμικρή τσιμπιά τις βραδινές ώρες.

nekton deep blue guides casting rod carpmatchfishing

Τα χρώματά του είναι carbon matt με μπλε κλωστές στα δεσίματα των οδηγών, ενώ κάτω από την βάση του μηχανισμού δεσπόζει το σύμβολο της ελληνικής σημαίας.

nekton deep blue greek flag casting rod carpmatchfishing

Τα δεσίματα των οδηγών έχουν γίνει με εποξική κόλλα 2 συστατικών και διογκωμένα ελαφρώς τα σημεία που ενώνονται το στελέχη, για να προστατεύονται κατά το κλείσιμο.
Το βάρος του καλαμιού είναι 368 γρ, η διάμετρος του πρώτου οδηγού είναι στα 22.5 χιλιοστά και της μύτης στα 1,7 χιλιοστά. Το μήκος μεταφοράς του είναι 153 εκατοστά.

nekton deep blue stelexi casting rod carpmatchfishing

Ψαρευτική δοκιμή

Πέραν όμως του αισθητικού μέρους ,αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η συμπεριφορά του στο ψάρεμα. Ας δούμε λοιπόν με τι αντιπάλους αναμετρήθηκε και πως τα κατάφερε…

Εφόσον πρόκειται για ένα καλάμι casting ,θα περιμένατε ότι χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο από τα αναμενόμενα θηράματα της τεχνικής , όπως τσιπούρες, σαργούς, μουρμούρες κτλ… Και όμως όχι!
Το καλάμι επιλέξαμε να ψαρευτεί στο πολύ απαιτητικό ψάρεμα μεγάλων πελαγικών ειδών, με νωπό ψαροδόλι! Με βαρίδι στα 110 γραμμάρια και δόλωμα ολόκληρη σαρδέλα , η fast δράση της κορυφής έκανε τις βολές να φαίνονται παιχνιδάκι και το Νekton Deep Blue μας ανταποκρίθηκε πλήρως. Αυτό που μας προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ,ήταν η συμπεριφορά του καλαμιού στην διάρκεια της μάχης με τους μεγάλους αυτούς κυνηγούς. Με το Nekton Deep Blue πιάσαμε πολλές μεγάλες παλαμίδες, σεβαστού μεγέθους.

deep blue nekton blank casting rod carpmatchfishing

Παρότι πολλά από τα ψάρια ξεπερνούσαν τα 4 κιλά ,το καλάμι δε μας φόβισε ούτε στιγμή για την έκβαση της μάχης. Και μιλάμε για μεγάλα και δυνατά ψάρια, όπως η παλαμίδα, που με την εκρηκτικότητα των τραβηγμάτων της, θέτει τον εξοπλισμό στα όριά του!
Σε αυτό συνέβαλε η σωστή τοποθέτηση των οδηγών πάνω στο blank, η σωστή επιλογή των στελεχών, η σωστή κυρτότητα που απέτρεπε την δημιουργία τόξων και χάριζε συνεχή επαφή με τα ψάρια, τα οποία παραδίνονταν κουρασμένα στην απόχη! Η δράση του με βάση τον κατασκευαστή είναι medium-fast, πρόκειται για ψαρευτικό καλάμι, και όχι το κλασικά σκληρό καλάμι που προορίζεται για βολές. Συμπεριφέρεται πολύ φιλικά στο δόλωμα κατά την βολή, ενώ στο ψάρεμα χαρίζει έντονες συγκινήσεις. Λόγω των πολύ ποιοτικών υλικών που απαρτίζουν το Deep Blue, το καλάμι ανήκει στην αγωνιστική σειρά καλαμιών, όπως αναγράφεται και στο blank του-Competition Series.

nekton deep blue vasi blank casting rod carpmatchfishing

Συμπερασματικά το Νekton Deep Blue είναι ένα καλάμι που κατάφερε να ανταποκριθεί σε δυνατές προκλήσεις και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την συμπεριφορά του ,τόσο στις βολές, όσο και στην μάχη με τους μεγάλους αυτούς θηρευτές. Πρόκειται για ένα καλάμι που αξίζει να έχετε στον εξοπλισμό σας, μιας και απέδειξε ότι για να τα καταφέρει με τέτοια θηράματα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει εξαιρετικά στο ψάρεμα του σαργού ,της τσιπούρας ,της πονηρής μουρμούρας, του λαβρακιού, ακόμη και πολύ μεγαλύτερα είδη.

casting rod nekton deep blue palamida carpmatchfishing

Η ευαίσθητη κορυφή του όπως είδαμε, προδίδει και το πιο πονηρό τσίμπημα. Η γνώμη μας για αυτό το καλάμι είναι πολύ θετική, εάν σκεφτούμε ότι με τα υλικά που είναι φτιαγμένο, με το brand όνομα μιας άλλης ακριβής εταιρείας, θα είχε διπλάσια τιμή!
Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν αξιόλογο, χρήσιμο και ευέλικτο. Επιπλέον είναι φτιαγμένο από την ελληνική εμπειρία και σωστή τεχνογνωσία, βασισμένη στις απαιτήσεις των δικών μας ψαρεμάτων! Αξίζει κατά την γνώμη μας να επενδύσουμε σε τέτοια ποιοτικά και ελληνικά ψαρευτικά εργαλεία, που έχουν εξαιρετικά χαμηλή τιμή για τα επιμέρους ακριβά υλικά που διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεργαζόμενα καταστήματα:

fishing4u logo carpmatchfishing

Fishing4u.gr – Είδη Αλιείας
Αναλήψεως 188 – Μαυροκορδάτου
38221 Βόλος

Διευθύνσεις email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : (+30) 2421-107-396

http://www.fishing4u.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.