eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

eging-megabass-squidΔΟΚΙΜΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ EGING-ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ MEGABASS DART CREW


Συντακτική ομάδα Carp-Matchfishing


H Megabass είναι μια από τις πιο εξειδικευμένες και καινοτόμες εταιρείες στον ευρύτερο τομέα του spinning. Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστή από τα αξιόλογα τεχνητά ψαράκια, τους πλάνους και τα προσεγμένα εξειδικευμένα, και άκρως ποιοτικά καλάμια της.

Λιγότερη γνωστή ήταν μέχρι τώρα για τις καλαμαριέρες της, αλλά ευτυχώς αυτό θα διορθωθεί , διότι διαθέτει μια πλήρως εξειδικευμένη και ανακαινισμένη γκάμα για το ψάρεμα των καλαμαριών, της σουπιάς και των κεφαλόποδων γενικότερα , από την ακτή και το σκάφος, με την τεχνική του eging.

 

 

 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ


Οι καλαμαριέρες της Megabass βρίσκονται στα πιο υψηλά στάνταρ της κατηγορίας τους, καθώς τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουνε την τεχνολογία σώματος με πυκνά πανιά και γραφικά/χρώματα που δεν υπάρχουν σε άλλες καλαμαριέρες.

megabass-jigs-eging

 

Τα καινοτόμα αυτά χαρακτηριστικά ανευρίσκονται συνήθως στις πιο εξειδικευμένες καλαμαριέρες της αγοράς, και από αυτές δεν θα μπορούσανε να λείπουνε τα μοντέλα της Megabass. Τα τελευταία που εισάγονται στην ελληνική αγορά είναι σε μεγέθη 2,9 egi, με βάρος στα 13 γραμμάρια και μήκος 9,5 εκατοστά.
Μία από τις πιο αξιόλογες καινοτομίες των καλαμαριέρων Megabass Dart Crew είναι το ομοιόμορφα ζυγισμένο σώμα τους και το πατενταρισμένο σύστημα Weight Balancing System, το οποίο προκαλεί μια ομοιόμορφη βύθιση σε γωνία 45 μοιρών, μία κίνηση που αποδεδειγμένα έλκει τα καλαμάρια να επιτεθούν.

megabass-dark-eging

 

Επιπλέον τα ιριδίζοντα χρώματα, δίνουν μια ολογραφική εικόνα, ανάλογα και με την γωνία που βυθίζονται. Όταν μετακινήσουμε την καλαμαριέρα Megabass Dart Crew στο φως, θα δούμε ότι τα χρώματα εναλλάσσονται σαν «χαμαιλέοντας» μεταξύ τους, παρομοιάζοντας λέπια και αντανακλάσεις.

megabass-jig-squid-carp-matchfishing-gr 


Τα πανιά τους είναι πυκνής πλέξης για να αντιστέκονται στα δαγκώματα, έχουν αεροδυναμικό μολύβι στο κάτω μέρος τους ,με επιπλέον τρύπα στο μπροστινό μέρος του για να κρεμάμε βαρίδια και να μεταβάλουμε το βάρος τους.

Το σχήμα τους είναι το κλασικό της γαρίδας ( egi ), και έχουνε δύο κοφτερά στεφάνια με αρπάδια. Μια επιπλέον καινοτομία είναι τα κόκκινα χρωμιωμένα αρπάδια και τα θερμοσυστελόμενα μαύρα σωληνάκια που περιβάλλονται ανάμεσά τους για σταθερότητα και αντοχή στην διάβρωση.

megabass-spikes 


Εάν χαρακτηρίσουμε τον ρυθμό βύθισής τους, αυτός θα είναι αρκετά πιο γρήγορος από ότι έχετε συναντήσει μέχρι τώρα. Η Megabass Dart Crew έχει σχεδιασμένο σώμα για να κάνει απότομες κινήσεις δεξιά και αριστερά (dart action), όπως και απότομα τινάγματα στον κάθετο άξονα προς τα πάνω, παρομοιάζοντας τα τινάγματα της γαρίδας.

megabass-dart-crew 


ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ


Τα βασικά προαπαιτούμενα προσόντα που θα πρέπει να έχουνε όλες οι καλαμαριέρες αυτής της κατηγορίας, οι καλαμαριέρες Megabass Dart Crew, τα έχουν και με το παραπάνω. Κάνουνε πολύ μακρινές βολές λόγω της αεροδυναμικότητας του σώματος και του εξωτερικού μολυβιού, παρόλο που έχουν βάρος 13 γραμμάρια στα 2,9 egi.

megabass-box-eging 


Έχουν σταθερή πλεύση 45 μοίρες, τα κοφτερά κόκκινα αρπάδια τους δεν στομώνουν εύκολα, το πανί που δεν σχίζεται στα δαγκώματα, ο σταθερός κρίκος για να δένεται η καλαμαριέρα είναι σταθερός χωρίς προβλήματα, και η δυνατότητα να κρεμάμε βάρη στο κατώτερο βαρίδι με την βοήθεια του ειδικού κρίκου, είναι σοβαρή δυνατότητα στην αντιμετώπιση μεγάλου βάθους και δυνατού ρεύματος.

close-megabass-eging 


Το μοντέλο που δοκιμάσαμε περισσότερο στα ψαρέματα που κάναμε για τα καλαμάρια με την τεχνική του shore eging, ήταν το KIN AJI OLIVE . Πρόκειται για μια καλαμαριέρα που έχει λαδοπράσινο χρώμα και κόκκινο κεφάλι , και έχει δείξει μεγάλη ανταπόκριση σε μεγάλα καλαμάρια. Δοκιμάσαμε την πλεύση της σε ρεύματα και κάναμε επίσης και υποβρύχια φωτογράφηση , για να δείτε τον τρόπο που κάθεται στον βυθό.

megabass-underwater 


Η καινοτομία τους βρίσκεται στο σώμα , που στα διαφορετικά μοντέλα παρουσιάζονται με διαφορικά χρώματα όταν τα κοιτάζουμε στο φως, και υπάρχουν και διαφορετικές εσωτερικές ταινίες, που στηρίζουν αυτή την αποδοτικότητα στην χρήση τους. Μερικές από αυτές τις ταινίες είναι η κόκκινη, η χρυσή, και η rainbow.


Yπάρχουν μοντέλα με ραβδώσεις και άλλες με tribal γραφήματα . Σε αντίθεση με άλλες καλαμαριέρες που έχουνε ενιαίο φωσφορούχο σώμα, αυτές οι ραβδώσεις και τα σχήματα κάνουνε αισθητή την διαφορά στο ψάρεμα του καλαμαριού με την eging τεχνική, ειδικά σε πολυψαρεμένους τόπους. Έτσι , μόλις ψαρέψαμε με τις συγκεκριμένες καλαμαριέρες στα πολυψαρεμένα βαθιά νερά του Σαρωνικού, αναμετρηθήκαμε αμέσως με καλαμάρια παραπάνω από σεβαστού μεγέθους.

big-squid-eging-megabass 


Σαν γενικό εξοπλισμό για το ψάρεμα των καλαμαριών με την τεχνική του eging, χρησιμοποιήσαμε το καλάμι της Tailwalk ,Salty Shape Eging 86M, πολύχρωμο τετράκλωνο νήμα 0,6 PE της Gosen, τις παραμάνες egi snap της Evergreen, και μηχανισμό με μέγεθος 2500. Στην κατοχή μας είχαμε τουλάχιστον 10 μοντέλα με καλαμαριέρες Dart Crew, της Megabass.

eging-rod-megabass-gosen 


Οι αρπαγές σε καίρια σημεία από τα πλοκάμια τους, έδειξαν ότι τα καλαμάρια δεν χτύπησαν διστακτικά και καχύποπτα, αλλά με αυτοπεποίθηση και σθένος. Κάθε καινοτόμο χαρακτηριστικό στο ψάρεμα δεν μπορεί παρά να θεωρείται προσόν και ατού. Εμείς δοκιμάσαμε τις καλαμαριέρες της Megabass , Dart Crew, είδαμε και πιστοποιήσαμε την αποδοτικότητά τους. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στις περισσότερες φωτογραφίες που παραθέτουμε σε αυτή την ψαρευτική δοκιμή. Η επιλογή είναι δική σας...

 all-squids-tailwalk


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:


BIG GAME


Διεύθυνση : ΜΕΤΑΞΑ 15, ΓΛΥΦΑΔΑ, 16674
Τηλέφωνο - Fax: 2108948818


E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.biggame.gr

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.