eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

Cinnetic eging crafty eging crb4 rod carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού eging- Καλάμι Crafty Eging CRB4 της Cinnetic

Του Δημήτρη Σφαλτού / Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Tα καλάμια για το καθαρόαιμο ψάρεμα του καλαμαριού (eging) ,πια στην χώρα μας παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση. Τα παλιότερα χρόνια δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς ότι ένα τέτοιο εξειδικευμένο καλάμι θα μπορούσε να έχει βασική θέση στην καλαμοθήκη μας.
Τα δεδομένα όμως στο ψάρεμα πάντα αλλάζουν , το ψάρεμα του καλαμαριού με την τεχνική του shore eging είναι από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές ψαρέμτος στην Ελλάδα, οπότε εμείς καλούμαστε συνεχώς να δοκιμάζουμε για να μπορούμε σας συστήνουμε κάποια από τα καλύτερα καλάμια της κατηγορίας τους. Ένα από αυτά είναι το δίσπαστο Crafty Eging CRB4 της Cinnetic.

 

IΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

To Crafty Eging CRB4 της Cinnetic έχει το αναγκαίο μήκος για να εκτελούμε πολύ μακρινές βολές και να ψάχνουμε μεγάλες περιοχές με την καλαμαριέρα μας. Στο μήκος των 2,58 μέτρων, είναι το ιδανικό για μακρινές βολές και για την κατάλληλη πλεύση των καλαμαριέρων, στον συνηθισμένο σωματότυπο των ψαράδων (1,75 μέτρων).

crafty-eging-cinnetic-pan-carpmatchfishing

Έχει fast δράση ,έτσι ώστε να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση εμείς θέλουμε στην καλαμαριέρα μας, και να καρφώνεται το καλαμάρι ακαριαία πάνω της.
Η δράση του καλαμιού Crafty Eging CRB4 της Cinnetic, σε συνδυασμό με το άκαμπτο νήμα καρφώνει άμεσα το καλαμάρι , ενώ εύκολα μπορούμε να φέρουμε έξω ένα μεγάλο άτομο αυτού του είδους των κεφαλόποδων, χωρίς να σκιστούνε τα πλοκάμια του.

crafty-eging-cinnetic-curve-carpmatchfishing

Το Crafty Eging CRB4 της Cinnetic ,μπορεί να αποσβήσει και να απορροφήσει όλα τα τραβήγματα του καλαμαριού χωρίς πρόβλημα. Η λαβή του είναι κοντή για να διευκολύνει τα τινάγματα, και για να μην προσκρούει πάνω στο σώμα και στα χέρια μας.

cinnetic-crafty-eging-handle-carpmatchfishing

Οι οδηγοί είναι φτιαγμένοι και δοκιμασμένοι για χρήση με νήμα, είναι της γνωστής και παγκοσμίως αξιόπιστης Fuji, είναι διπλής και μονής στήριξης, ενώ ο τύπος τους είναι Low Rider.

crafty-eging-cinnetic-guides-fuji-carpmatchfishing

To lure weight/ egi weight, είναι τέτοιο, ώστε να μπορεί να πετάξει τις καλαμαριέρες που χρησιμοποιούμε στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, βάρους από 2,5-4,0 egi.

Το Crafty Eging CRB4 της Cinnetic είναι ένα δίσπαστο εξειδικευμένο καλάμι για το ψάρεμα του καλαμαριού, ενώ λόγω της δράσης του μπορεί να ψαρευτεί και με σιλικόνες μέχρι 15-18 γραμμάρια. Πολλοί γνωστοί μας ψαράδες, εκτός από τα καλαμάρια, το ψαρεύουνε με σιλικόνες ,με πολύ καλά αποτελέσματα στα αρπακτικά της παράκτιας ζώνης. H δράση του σε μεγάλα φορτία είναι αρκετά προοδευτική, ένα στοιχείο που πρέπει να έχετε υπόψην, εαν αγγιστρωθεί κάποιο μεγάλο ψάρι.

crafty-eging-silikoni-carpmatchfishing

Το Crafty Eging CRB4 της Cinnetic είναι ένα καλάμι κατασκευασμένο από άνθρακα υψηλής συνοχής, με λεπτό μαύρο σπιράλ blank, ενώ το carbon είναι πιεσμένο σε πρέσα 30 τόνων.

cinnetic-crafty-eging-blank-carpmatchfishing

Διαθέτει 8 οδηγούς της Fuji. O τελευταίος και ο προτελευταίος οδηγός είναι τύπου low rider, γιατί κατασκευαστικά αυτός ο οδηγός κρατάει το νήμα πιο κοντά στο blank, για να υπάρχει αμεσότητα στα δυνατά τινάγματα τύπου jerking, που κάνουμε για να προσδώσουμε κίνηση στην καλαμαριέρα μας.

crafty-eging-cinnetic-2-blanks-carpmatchfishing

Όλοι οι οδηγοί είναι απολύτως δοκιμασμένοι στην χρήση με νήμα, αφού το τελευταίο είναι σχεδόν απαραίτητο για να ψαρέψει κάποιος τα καλαμάρια, τις σουπιές και γενικά τα κεφαλόποδα από την ακτή.

Οι ενώσεις των οδηγών πάνω στο blank είναι με εποξική κόλλα και οι περισσότεροι οδηγοί βρίσκονται πολύ κοντά στον κορμό του καλαμιού, για την ευθυβολία και τις απαιτούμενες κινήσεις τιναγμάτων.

cinnetic-crafty-eging-all-carpmatchfishing

Tο μήκος μεταφοράς 1,33 μέτρα, το βάρος του 138 γραμμάρια, ενώ πάνω στο μαύρο blank θα δείτε και την ζωγραφιά του καλαμαριού, σήμα κατατεθέν των καλαμιών της κατηγορίας eging.

crafty-eging-blank3-carpmatchfishing

Η βάση του μηχανισμού είναι η κλασική βιδωτή της εταιρίας Fuji. Πρόκειται για μια στιβαρή και αξιόπιστη βάση, δομημένη για μικρούς και μεσαίους μηχανισμούς spinning.

crafty-eging-reel-seat-carpmatchfishing

H κοντή του λαβή έχει στο τελείωμά της επιφάνεια από μαύρο eva μαζί με φελλό ,για καλύτερο κράτημα, και κόκκινη μεταλλική επιφάνεια.

crafty-eging-butt-carpmatchfishing

Το εξειδικευμένο αυτό καλάμι διαθέτει tubular ευλύγιστη μύτη, ικανή να μεταφέρει σωστά την κάθε κίνησή μας, και να την μετατρέπει σε σωστή πλεύση για την καλαμαριέρα.

Το σύστημα αυτό της Cinnetic ονομάζεται Flexi Hybrid Tip, και το διαθέτουν αρκετά από τα αξιόλογα καλάμια της.

crafty-eging-cinnetic-curve-pan-carpmatchfishing

Αυτό μεταφράζεται επίσης και σε πολύ καλή αναγνώριση της τσιμπιάς του καλαμαριού, και το απότομο σταμάτημα της καλαμαριέρας (ultra sensitive bite detection).
Το Crafty Eging CRB4 της Cinnetic, διαθέτει και hook keeper, για να τοποθετείτε με ασφάλεια τα τεχνητά σας δολώματα.

hook-keeper-carpmatchfishing

Τέλος η τιμή του, εαν λάβουμε υπόψην την βάση Fuji, τους οδηγούς Fuji low rider, το ξεχωριστό carbon στην πρέσα των 30 τόνων, και τα συνολικά χαρακτηριστικά, είναι ίσως η πιο δελεαστική της αγοράς, για την κατηγορία του.

crafty eging rod carpmatchfishing

Τεxνικά Χαρακτηριστικά

Μήκος(m) : 2,58
Στελέχη : 2
Κλειστό(m) : 1,33
Βάρος(gr) : 138
Μέγιστη Διαμ(mm) : 11.25
egi weight : 2,5-4,0

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

BIG GAME

biggame logo

Διεύθυνση : ΜΕΤΑΞΑ 15, ΓΛΥΦΑΔΑ, 16674
Τηλέφωνο - Fax: 210 8948818
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.biggame.gr

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.