eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

eging with vega rattle squid jigs sfaltos eging carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging: Καλαμαριέρες της Vega που παράγουν ήχο με μπίλιες: Rattle squid jigs

Tου Δημήτρη Σφαλτού και Δημήτρη Παπαχρήστου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Δημήτρης Παπαχρήστου

H Vega είναι μια εταιρεία που σέβεται πάρα πολύ τον ερασιτέχνη ψαρά, έχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, από το ποιοτικό φθηνό, μέχρι και το πολύ εξειδικευμένο, τεχνικό και προσεγμένο εργαλείο ψαρέματος.

Με αυτό το σκεπτικό δεν θα μπορούσε να λείπει από την σειρά για την τεχνική του Eging,μια πλούσια και πολύ οικονομική σειρά με καλαμαριέρες, που όμως παράγουν ήχο με εσωτερικές μπίλιες!

 

 

 

Οι καλαμαριέρες που παράγουν ήχο, είναι ένα από τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα στον κόσμο του Eging. Πρόκειται για καλαμαριέρες που έχουν στο σώμα τους ένα ειδικό χώρο, με μεταλλικές μπίλιες που παράγουν ήχους μέσα στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που τινάζουμε την καλαμαριέρα μας, παράγεται μέσα στο νερό ένας ειδικός ήχος, σε συγκεκριμένη συχνότητα, που προκαλεί τα καλαμάρια και τις σουπιές να επιτεθούν πιο εύκολα.

vega green rattle squid jig eging carpmatchfishing

Μέχρι στιγμής συνηθίσαμε αυτά τα μοντέλα να είναι ακριβά, πολλές φορές πολύ δυσπρόσιτα για το ευρύ κοινό, και με περιορισμένο χρωματολόγιο. Αυτό πια ανήκει στο παρελθόν, γιατί με την νέα σειρά Rattle καλαμαριέρων την Vega , όλα τα παραπάνω προβλήματα έχουν λυθεί.

Στις εποχές που διανύουμε της οικονομικής κρίσης, ο ψαράς ψάχνει να βρει ποιοτικά εργαλεία για το ψάρεμά του, χωρίς να δαπανήσει μεγάλα ποσά. Μερικά παρελκόμενα, όπως οι καλαμαριέρες, μπορούν να έχουν διαρκείς απώλειες, όταν ψαρεύονται σε δύσκολους τόπους, σε σκαλώματα, βράχια, ρεμέτζα, φυκιάδες και βαθιά λιμάνια. Πολύ περισσότερο , μέχρι πρότινος που χρησιμοποιήσουμε ακριβές καλαμαριέρες με μπίλιες, και οι απώλειες πονούσαν…

vega rattle squid jigs pap squid eging carpmatchfishing

Όταν μιλάμε για την τεχνική του eging και το ψάρεμα των καλαμαριών, των σουπιών, όταν αναγκαζόμαστε να πατώσουμε τις καλαμαριέρες, όταν ψαρεύουμε σε ξέρες και βράχια, οι απώλειες των τεχνητών μας είναι δεδομένες.

Η Vega δημιούργησε την νέα σειρά Rattle Squid Jigs, η οποία περιλαμβάνει καλαμαριέρες τύπου γαρίδα ή “egi”, οι οποίες έχουν εξωτερικό βαρίδι με τρύπες, για την τοποθέτηση επιπλέον εξωτερικών βαριδιών, μεγάλη ποικιλία σε εξωτερικά χρώματα και εσωτερικές ταινίες, διπλές σειρές από κοφτερά αρπάδια, με αντοχή στον χρόνο και στην διάβρωση από την αλμύρα της θάλασσας.

vega rattle squid jigs carpmatchfishing

Δοκιμάσαμε κατά κόρον τις καλαμαριέρες Vega Rattle με egi weight στα 3,5 egi, εκεί που μικρότερου βάρους καλαμαριέρες απλά παρασυρόταν από τα ρεύματα. Δυνατές πλέξεις, ιριδίζοντα πανιά, χρώματα σε συνδυασμούς natural , αλλά και αντίθεσης, αιχμηρά αρπάδια, σώματα που κάνουν όλες τις απότομες κινήσεις για να προσελκύσουν τα καλαμάρια, και το πιο σημαντικό, σε τιμές που είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς. Πραγματικά, σε αυτές τις τιμές, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολλές πιο ακριβές καλαμαριέρες του εμπορίου.

vega rattle jigs squids eging carpmatchfishing

Τέλος πια τα κλάματα, οι γκρίνιες και τα ξεσπάσματα, μόλις σκαλώσει η ακριβή μας καλαμαριέρα στα βράχια, μόλις σπάσει πάνω στην βολή το νήμα ή χωθεί μέσα στην βαθιά φυκιάδα.
Μπορούμε να ψάχνουμε τα καλαμάρια σε όλους τους δύσκολους βυθούς, και με την επιπλέον βοήθεια μιας τεχνικής καλαμαριέρας που παράγει ήχο, χωρίς να μετράμε το κάθε ευρώ προκειμένου να τις ξαναποκτήσουμε μόλις χαθούν! 

vega rattle jigs big squid sfaltos carpmatchfishing

Οι καλαμαριέρες Vega Rattle squid jigs έχουν αντοχή στον χρόνο, και εάν ενισχύσετε τις ραφές και τα μάτια με λίγη κόλλα στιγμής, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να τις σύρετε οπουδήποτε. Βράχια, φυκιάδες, ξέρες, μεγάλα μπλόκια, δεν θα σας φοβίζουν πλέον , και θα ψάχνετε τα καλαμάρια σε μέρη απρόσιτα μέχρι πρότεινος, τώρα και με την βοήθεια του ήχου από τις μεταλλικές μπίλιες των καλαμαριέρων Rattle της Vega.

eging green rattle jig vega pap carpmatchfishing

Πολύ αποδοτικά στα καλαμάρια αποδείχθηκαν τα μοντέλα της πορτοκαλί με την raibow/marble εσωτερική ταινία, η λαδί με τις κάθετες ρίγες ,η ροζ με τα μοτίβα λεπιών σε μέρη με βράχια , βαθιές παραλίες με κροκάλες, και σε μικτούς βυθούς για σουπιές. Βυθίζονται σε γωνία 45 μοιρών, κάθονται στον βυθό με την ίδια γωνία, γλιτώνοντας τα σκαλώματα. Ο ρυθμός βύθισης τους όπως έχει υπολογιστεί έιναι περίπου 3,5-4 sec/m. Κατατάσσονται στην μεσαία-γρήγορη κατηγορία βύθισης, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται.

vega rattle squid jigs eging carpmatchfishing 2

Θα τις βρείτε σε μεγέθη στα 3,5 egi, με τα αντίστοιχα βάρη. Tα μοντέλα στα 3,5 egi είναι κατάλληλα για eging σε μεγάλα βάθη με ρεύματα, όπου αυτά επικρατούν.
Πρόκειται συμπερασματικά για μια σειρά από καλαμαριέρες πολύ τίμιες για την χαμηλή τους τιμή, και θα λέγαμε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικές με πολύ ακριβότερες του εμπορίου. 

eging squids with vega rattle jigs pap carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

en-plo-logo-carpmatchfishing

 Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

 Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ- 2310-752359 / 2310-752169

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.