eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

psareuyiki dokimi eging cinnetic crafty evolution squid carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού eging- Καλάμι Crafty Evolution Eging της Cinnetic

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Mε την άνθηση του ψαρέματος του καλαμαριού στην χώρα μας, πολλά νέα καλάμια έρχονται στο προσκήνιο, για όλα τα γούστα και βαλάντια.

Στις δοκιμές μας καλούμαστε συνεχώς να δοκιμάζουμε νέα καλάμια και μηχανισμούς, για να μπορούμε σας συστήνουμε κάποια από τα καλύτερα καλάμια, στην κατηγορία ποιότητα και χαμηλή τιμή.

Ένα από αυτά είναι το δίσπαστο Crafty Evolution Eging της Cinnetic.

 

 

 IΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

To Crafty Evolution Eging της Cinnetic έχει το κλασικό μήκος για να εκτελούμε αρκετά μακρινές βολές και να ψάχνουμε μεγάλες περιοχές με την καλαμαριέρα μας. Στο μήκος των 2,58 μέτρων, είναι ότι καλύτερο και κλασικό για μακρινές βολές και για την κατάλληλη πλεύση των καλαμαριέρων, στον μέσο ελληνικό σωματότυπο.

kalami eging cinnetic crafty evolution carpmatchfishing

Έχει την σωστή fast δράση ,έτσι ώστε να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση εμείς θέλουμε στην καλαμαριέρα μας, και να καρφώνεται το καλαμάρι ακαριαία πάνω της.
Η δράση του καλαμιού Crafty Evolution Eging της Cinnetic, σε συνδυασμό με το άκαμπτο νήμα καρφώνει άμεσα το καλαμάρι , ενώ εύκολα μπορούμε να φέρουμε έξω ένα μεγάλο άτομο αυτού του είδους των κεφαλόποδων, χωρίς να σκιστούνε τα πλοκάμια του.

crafty evolution cinnetic blank carpmatchfishing

Το Crafty Evolution Eging της Cinnetic ,μπορεί να αποσβήσει και να απορροφήσει όλα τα τραβήγματα του καλαμαριού χωρίς πρόβλημα. Η λαβή του είναι κοντή για να διευκολύνει τα τινάγματα, και για να μην προσκρούει πάνω στο σώμα και στα χέρια μας.

cinnetiv crafty evolution butt carpmatchfishing

Οι οδηγοί είναι φτιαγμένοι και δοκιμασμένοι για χρήση με νήμα, είναι διπλής και μονής στήριξης, ενώ ο τύπος τους είναι Low Rider, κατασκευασμένοι για χρήση σε θάλασσα.

To egi weight, είναι 2,0-3,5 egi, ένα εύρος που δεν συναντάται στα συνηθισμένα eging καλάμια. Με αυτές τις τιμές, μπορεί να δουλεύει αρκετά μικρές καλαμαριέρες και να υπάρχει η μέγιστη ευαισθησία. Aθτό, σε ψαρέματα σουπιών , είναι πολύ βασικό στοιχείο.

soupia seppia crafty eging cinnetic carpmatchfishing

Το Crafty Evolution Eging της Cinnetic είναι ένα καλάμι κατασκευασμένο από άνθρακα υψηλής συνοχής, με λεπτό σπιράλ blank, ενώ το carbon είναι πιεσμένο σε πρέσα 24 τόνων. Τα χρώματά του έχουν λευκές αποχρώσεις, που καλύπτουν όλο το blank και του δίνουν ένα μοναδικό χαρακτήρα.

Διαθέτει 8 οδηγούς στο σύνολο. O τελευταίος και ο προτελευταίος οδηγός είναι τύπου low rider, γιατί κατασκευαστικά αυτός ο οδηγός κρατάει το νήμα πιο κοντά στο blank, για να υπάρχει αμεσότητα στα δυνατά τινάγματα τύπου jerking, που κάνουμε για να προσδώσουμε κίνηση στην καλαμαριέρα μας.

cinnetic crafty evolution guides carpmatchfishing

Οι ενώσεις των οδηγών πάνω στο blank είναι με εποξική κόλλα και οι περισσότεροι οδηγοί βρίσκονται πολύ κοντά στον κορμό του καλαμιού, για την ευθυβολία και τις απαιτούμενες κινήσεις τιναγμάτων. Οι κλωστές που χρησιμοποιήθηκαν στις ενώσεις είναι ασπρόμαυρες έντονες.

Tο μήκος μεταφοράς 1,33 μέτρα, το βάρος του 138 γραμμάρια, ενώ πάνω στο λευκό blank θα δείτε και την ζωγραφιά του καλαμαριού, σήμα κατατεθέν των καλαμιών της κατηγορίας eging.

Η βάση του μηχανισμού είναι η κλασική βιδωτή της εταιρίας Fuji. Πρόκειται για μια στιβαρή και αξιόπιστη βάση, δομημένη για μικρούς και μεσαίους μηχανισμούς spinning.

kalami eging crafty evolution cinnetic and reel carpmatchfishing

Το εξειδικευμένο αυτό καλάμι διαθέτει tubular ευλύγιστη μύτη, ικανή να μεταφέρει σωστά την κάθε κίνησή μας, και να την μετατρέπει σε σωστή πλεύση για την καλαμαριέρα. Θεωρούμε ότι είναι από τις πιο ευαίσθητες στην κατηγορία του. Το σύστημα αυτό της Cinnetic ονομάζεται Flexi Hybrid Tip, και το διαθέτουν αρκετά από τα αξιόλογα καλάμια της.

cinnetic crafty eging curve carpmatchfishing

Αυτό μεταφράζεται επίσης και σε πολύ καλή αναγνώριση της τσιμπιάς του καλαμαριού, και το απότομο σταμάτημα της καλαμαριέρας (ultra sensitive bite detection).
Το Crafty Evolution Eging της Cinnetic, διαθέτει και hook keeper, για να τοποθετείτε με ασφάλεια τα τεχνητά σας δολώματα. Στις δοκιμές μας τον σετάραμε με τον μηχανισμό της Cinnetic crafty evolution 1015 και με το νήμα Egibito 0,8PE της Gosen.

soupia seppia crafty cinnetic eging rod carpmatchfishing

To σύνολο ζυγίζει πολύ καλά, είναι στα ίδια χρώματα, ο μηχανισμός έχει πολύ καλό γύρισμα μανιβέλας, μικρή διαδρομή στα φρένα (άλλωστε ψαρεύουμε καλαμάρια), και θεωρείται value for money αγορά.

Στην τιμή του καλαμιού, εάν λάβουμε υπόψην την βάση Fuji, τους οδηγούς low rider, το ξεχωριστό carbon στην πρέσα των 24 τόνων, το Flexi Hybrid Tip της μύτης, και τα συνολικά χαρακτηριστικά, είναι ίσως η πιο δελεαστική της αγοράς, για την κατηγορία του.

cinnetic crafty evolution sfaltos carpmatchfishing

125448855

Τεxνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος(m) : 2,58
Στελέχη : 2
Κλειστό(m) : 1,33
Βάρος(gr) : 127
Μέγιστη Διαμ(mm) : 11.4
egi weight : 2,0-3,5


AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:
BIG GAME

biggame logo

Διεύθυνση : ΜΕΤΑΞΑ 15, ΓΛΥΦΑΔΑ, 16674
Τηλέφωνο - Fax: 210 8948818
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.biggame.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.