eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

dokimi eging molix millerighe vintage series carpmatchfishing 2Δοκιμή εξοπλισμού Eging: Καλαμαριέρες Molix Millerighe Vintage Series: Η ροζ κοιλιά που κάνει θαύματα!

Του Δημήτρη Σφαλτού / Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός-Γιώργος Ψαλτόπουλος-Σπήλιος Νικολόπουλος

Σε προηγούμενη δοκιμή εξοπλισμού eging είδαμε τις πολύ ποιοτικές καλαμαριέρες της Molix, τις Millerighe Evo, καλαμαριέρες που συνδυάζουν γρήγορο ρυθμό βύθισης και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μοτίβο τώρα, θα δούμε τις Molix Millerighe Vintage series, παρόμοιες ποιοτικά καλαμαριέρες σε κλασικά vintage χρώματα, αλλά με το επιπλέον «δυνατό» ατού, την ροζ κοιλιά!


Μιλάμε λοιπόν ξανά για την Molix με έδρα την Ιταλία, που διαθέτει υψηλή ποιότητα και καινοτομία σε ότι κατασκευάζει. Οι καλαμαριέρες Molix Millerighe Vintage Series είναι καλαμαριέρες που δεν μοιάζουν με άλλες, και έχουν όπως και οι Evo, κατοχυρωμένο πατενταρισμένο σχεδιασμό.

molix millerighe vintage xromatismoi carpmatchfishing

Δημιουργήθηκαν για τους κλασικούς ψαράδες του eging, με κλασικά αποδοτικά χρώματα, με τα καλύτερα αποτελέσματα στον κόσμο του ψαρέματος του καλαμαριού και της σουπιάς. Το επιπλέον τους χαρακτηριστικό είναι η ροζ κοιλιά, που δίνει μεγαλύτερη οπτική σιλουέτα στα πιο βαθιά στρώματα του νερού, διακρίνεται πολύ πιο εύκολα από τα καλαμάρια και τις σουπιές, και δίνει άριστα αποτελέσματα.

molix millerighe vintage series all carpmatchfishing

Το εσωτερικό πολυμερές υλικό είναι όλο σε ροζ χρώμα, οπότε με την προσθήκη του πανιού παίρνει αυτό το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στην περιοχή της κοιλιάς.

molix millerighe vintage series fioretto essence carpmatchfishing

Είναι κατασκευασμένες με άριστης ποιότητας υλικά, σε φυσικό σχήμα γαρίδας, το οποίο έχει και φυσικά εξογκώματα στην πλάτη, για περίσσεια αληθοφάνεια. Ένα τεράστιο ατού-που τις κάνει να διαφέρουν από τον συναγωνισμό-είναι το τεράστιας αντοχής πανί που διαθέτουν. Εκτός ότι είναι σούπερ ανθεκτικό σε δαγκώματα, έχει φυσική υφή που μοιάζει με φυσικά λέπια και επιπλέον είναι κολλημένο όλο πάνω στην καλαμαριέρα, οπότε δεν σχίζεται και δεν ξεφτίζει αμέσως, σαν τις άλλες κοινές του εμπορίου.

molix skirmjan eging millerighr vintage carpmatchfishing

Τις Molix Millerighe Vintage Series τις ψαρεύω πάνω από 5 χρόνια, και ήταν ας πούμε το «μυστικό μου όπλο» στα ψαρέματα σουπιάς και καλαμαριών στον Αμβρακικό κόλπο. Η καλαμαριέρα με την μπλε, μωβ, και πράσινη ράχη σε νούμερο 2,5-3,0 egi, σε συνδυασμό με την ροζ κοιλιά, είχε κυριολεκτικά «κυριαρχήσει» στα ψαρέματα eging. Μάλιστα τους είχαμε δώσει και το προσωνύμιο «οι ύπουλες καλαμαριέρες», λόγω του γεγονότος ότι δούλευαν εκεί που καμία άλλη δεν δούλευε.

mollix millerighe vintage green soupia carpmatchfishing

Για να δούμε τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους ένα ένα. Το ύφασμα που διαθέτουν προκαλεί συνέχεια με την παρουσία του , κάνει αντανακλάσεις σε όλες τις δυνατές γωνίες, παρόλο τους πιο σκούρους vintage χρωματισμούς τους. Οι Molix Millerighe Vintage Series είναι εύκολες και ευέλικτες στη χρήση τους, με αποτέλεσμα να μπορούν όλοι οι φίλοι του Eging να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

molix millerighe vintage squid carpmatchfishing

Η πτώση τους μέσα στο νερό έχει ένα συνδυασμό από ήπιο wobbling, με σταθερή γωνία στις 45 μοίρες. Έχουν ρυθμό βύθισης στα 2,5-2,6 δευτερόλεπτα /ανά μέτρο όπως και οι Molix Millerighe Evo, ένας ρυθμός που μας βοηθά να δουλέψουμε άψογα τα ρεύματα, τα μεγάλα βάθη και να φτάσουμε πρώτοι στον πυθμένα , όταν έχουμε άλλους ψαράδες δίπλα μας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί όταν ο διπλανός μας θα κάνει την πρώτη του βολή, εμείς θα είμαστε ήδη στον πυθμένα, ψάχνοντας πρώτοι τα καλαμάρια, και έτσι θα κάνουμε τις διπλάσιες βολές και πλεύσεις. Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό...διπλάσιες επιτυχίες, απλά!!!

molix millerighe vintage clips eging carpmatchfishing

Οι Molix Millerighe Vintage Series είναι διαθέσιμες σε μέγεθος 2,5 , 3,0 και 3,5 egi. Στο μέγεθος 2,5 egi οι καλαμαριέρες έχουν βάρος 11,5 γρ, μήκος 8 εκατοστά και ρυθμό βύθισης στα 2,6-2,7 sec/m. Στο μέγεθος 3,0 egi οι καλαμαριέρες Molix Millerighe Vintage Series έχουν βάρος 16,5 γρ, μήκος 10 εκατοστά και ρυθμό βύθισης στα 2,5-2,6 sec/m. Στο μέγεθος 3,5 έχουν μήκος 11,5 εκατοστά, βάρος στα 25(!) γραμμάρια και ρυθμό βύθισης στα 2,4-2,5 sec/m. Το τελευταίο αυτό μέγεθος κολυμπάει λόγω όγκου και βάρους , εκεί που δεν κολυμπάει τίποτα άλλο!

molix dorado millerighe vintage series carpmatchfishing

Το φινίρισμά τους και όλα τα υλικά κατασκευής είναι ανθεκτικά στις επιθέσεις καλαμαριών και σουπιών, στην διάβρωση της θάλασσας, με αποτέλεσμα να αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αρπάδια στο πίσω μέρος είναι από υλικό carbon με προστασία κατά της διάβρωσης που προκαλείται από το θαλασσινό νερό, έχουν ενδιάμεση προστασία με θερμοσυστελόμενο υλικό και φωσφορούχα λεπτομέρεια για μεγαλύτερη προσέλκυση.

molix millerighe evo vintage carpmatchfishing

Η σειρά Molix Millerighe Vintage Series έχει το μεγαλύτερο μέρος της καλαμαριέρας που δεν φωσφορίζει, φωσφορίζουν μόνο τα μάτια και μία γραμμή πριν τα αρπάδια τους. Η ροζ κοιλιά είναι πολύ δυνατός σύμμαχος σε πονηρεμένα και πολυψαρεμένα μέρη, γιατί βοηθάει μεγαλώνοντας την σιλουέτα της καλαμαριέρας, κάνοντάς την πιο ορατή.

molix dorado millerighe vintage carpmatchfishing

Τα μάτια που έχει τοποθετήσει η Molix διαθέτουν μεγάλη, μαύρη κόρη και εξωτερική ίριδα, η οποία φωσφορίζει, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το εξωτερικό βαρίδι διαθέτει πρωτοποριακό σχήμα, που δεν έχετε συναντήσει σε άλλες καλαμαριέρες και βελτιώνει τη συνολική εικόνα της Molix Millerighe Vintage Series, ενώ τη βοηθά να διατηρεί την φυσική πλεύση της, ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

molix millerighe vintage series xtapodi carpmatchfishing

Πάνω στο εξωτερικό έρμα, που δεν σκαλώνει και εύκολα, θα δείτε ξανά το ανάγλυφο το λογότυπο της Molix, ακόμη μια λεπτομέρεια ιταλικής φινέτσας... Το στυλ και η Ιταλία άλλωστε , είναι παγκοσμίως γνωστό, ότι συμβαδίζουν! Τα χρώματα της ράχης είναι το μπλε, το μωβ, το πράσινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί, το ροζ, το μαύρο, και το πολύ αποδοτικό μπλε-κιτρινο-πράσινο με την ονομασία Dorado. Σε αυτό το χρώμα στα καλαμάρια έγιναν πάρα πολύ καλές ψαριές!!!

molix millerighe vintage xromatismoi raxis carpmatchfishing

Οι Molix Millerighe Vintage Series είναι ιδανικές για ψάρεμα eging σε ρεύματα, βαθιά νερά , εκεί που άλλες απλά παρασέρνονται και γίνονται έρμαιο των ρευμάτων, μην μπορώντας να ψαρέψουν σωστά.
Δουλεύουν άριστα στα δυνατά jerks, έχουν πολύ ικανοποιητική πλεύση dart action/side to side, είναι από τις πρώτες μου επιλογές όταν υπάρχουν μεσαία και πιο δυνατά πλάγια ρεύματα. Πιάσαμε καλαμάρια, σουπιές, ακόμη και χταπόδια! Η δοκιμή των Molix Millerighe Vintage Series έγιναν με δύο πολύ καλά καλάμια της Molix, το Fioretto Essence 862Ε, και το Molix Skirmjan 802E ,δύο eging καλάμια από το πάνω ράφι της ποιότητας!  Μπορείτε να δείτε την δοκιμή του Molix Fioretto Essence 862Ε πατώντας εδώκαι του Molix Skirmjan 802E εδώ.

squids molix vintage millerighe carpmatchfishing skirmjan

Για περισσότερες πληροφορίες:

Molix Δελφίνι-Βασίλης Ρουμπάκης
Επιλογές εξυπηρέτησης: Αγορές εντός καταστήματος · Διανομή
Διεύθυνση: Λουδοβίκου Ισόγειο 28, Πειραιάς, 18531
Τηλέφωνο: 21 0417 6692

molix delfini shop logo

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.