Match
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

new madix sea groundbaits kefaloi aroma pellets carpmatchfishingΝέες εξειδικευμένες τροφές, ζύμες, ενισχυτικά αρωμάτων, υλικά σύσφιξης δολωμάτων, και pellets, από την Madix Sea

Του Δημήτρη Σφαλτού

Με μεγάλη χαρά και αγωνία υποδεχθήκαμε πριν από 3 μήνες την νέα σειρά από εξειδικευμένες τροφές, ζύμες, ενισχυτικά αρώματα, υλικά σύσφιξης και pellets, από την εταιρεία Madix.

H Madix εισάγεται από την αγαπημένη μας Κύπρο, είναι μια εταιρεία που έρχεται να θέσει νέα δεδομένα στο ψάρεμα από την ακτή, όπου δηλαδή απαιτείται να μαζέψουμε γρήγορα τα ψάρια κοντά μας.

Με νέα γκάμα προϊόντων και έντονα αρώματα , η Madix θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των τεχνικών με λεπτά εργαλεία, όπως match fishing, Bolognese, feeder και απίκο.

 

 

 


Η Madix όπως προείπαμε είναι μια εταιρεία με μεγάλη γνώση γύρω από το ψάρεμα με προσελκυστικά μέσα. Με πρωτοποριακά προϊόντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και βαθιά γνώση των εξειδικευμένων αλεύρων , έρχεται να θέσει νέους ορίζοντες στο ψάρεμα στην θάλασσα, με την σειρά Madix Sea.

madix malagres rocks sfaltos carpmatchfishing

Mέσα στα πολλά πράγματα που δοκιμάσαμε σε πολλά ψαρέματα από την ακτή, ήταν η σειρά με τροφές σε μορφή αλεύρων, προσελκυστικά ενισχυτικά αρώματα, υλικά σύσφιξης τροφών και ζυμών, έτοιμες για χρήση ζύμες και pellets. Tα ψαρέματα που κάναμε ήταν πολλά και σε διαφορετικούς τόπους, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ψαρέψαμε σε άγρια βράχια και μεικτούς βυθούς για σαργοειδή, σε λιμάνια με βαθιά νερά για κέφαλους, και σε λιμάνια με ρηχά νερά και αμμουδιά, για όλα τα είδη των ψαριών.

sargos malagres carpmatchfishing

Madix Sea τροφές

Όταν μιλάμε για τροφές στην σειρά Madix Sea, εννοούμε άλευρα τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν ζύμη/δόλωμα , και σαν μαλάγρα. Τα συστατικά που έχει επιλέξει η Madix Sea για να φτιάξει αυτά τα άλευρα αποτελούνται από σιτάλευρο, σόγια, καλαμποκάλευρο, ενισχυτικά αρώματα.

madix sea all malagres carpmatchfishing

Όλα τα συστατικά αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας, κάτι που δεν συναντούμε εύκολα στις υπόλοιπες τροφές του εμπορίου. Η Madix Sea δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δεν κρύβει τίποτα, και είναι τίμια προς το ευρύ αγοραστικό της κοινό. Κάθε σακουλάκι με τροφή ζυγίζει 1 κιλό, είναι αεροστεγώς κλεισμένο και έχει εγγύηση φρεσκάδας και λειτουργικότητας για 2 χρόνια τουλάχιστον!

madix kourkouna malagra carpmatchfishing

Η ευρεία γκάμα που ανέπτυξε η Madix Sea φέρνει στο προσκήνιο αγαπημένες και πολύ αποδοτικές γεύσεις, που ανταποκρίνονται σε μεγάλο κοινό ψαριών, όπως το λαβράκι, η τσιπούρα, ο σαργός, το μελανούρι, και ο αγαπημένος κυπριακός γερμανός(κουρκούνα). Ειδικά για τον τελευταίο έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένα άλευρα από φύκια και αγαπημένες του φυτικές τροφές, με μέγιστη αποτελεσματικότητα. Τα άλευρα για τον γερμανό (κουρκούνα) είναι πολύ καλά ψημένα, αφυδατωμένα, με ειδική επεξεργασία για αυτό το ψάρι συγκεκριμένα.

 kourkounes madix carpmatchfishing

Στις υπόλοιπες γεύσεις της Madix Sea θα βρείτε το καβούρι, το μύδι, τυρί, σκόρδο, φυσική (natural), και σαρδέλα. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι σφίγγουν εύκολα με το θαλασσινό νερό, και εάν επιμείνουμε με την προσεκτική ζύμωση, θα αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν δόλωμα.

madix crab sf rocks carpmatchfishing

Η τροφή που θα πέσει στην θάλασσα διασπάται πάρα πολύ αργά, ελευθερώνει τα αρώματα της συνέχεια, και τραβάει τα ψάρια. Λόγω της σκληρότητάς της είναι χρήσιμη στα δυνατά ρεύματα.

madix graounbait ball carpmatchfishing

Τα ψάρια που πιάσαμε ήταν σαργοί, κακαρέλοι (αυλιάδες), και λαβράκια. Στα λιμάνια πάλι στοχεύοντας για κέφαλους, αναμίξαμε δύο κλασικές γεύσεις, αυτές του τυριού και του σκόρδου. Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις έτοιμες ζύμες της Madix σε γεύσεις σκόρδου, πιάσαμε αρκετούς ευμεγέθεις κέφαλους, ενισχύοντας παράλληλα την ζύμη μας με άρωμα τυριού Madix Sea.

madix sea malagres kefalos carpmatchfishing

Oι μουρμούρες επίσης δεν μας άφησαν παραπονεμένους. Βλέπουμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι οι τροφές Madix Sea προσελκύουν μεγάλη ποικιλία ψαριών , πολύ γρήγορα στα σημεία που ψαρεύουμε.

madix mourmoura carpmatchfishing

Έτοιμες ζύμες για δόλωμα Madix Sea

Οι έτοιμες ζύμες Madix Sea δημιουργήθηκαν για τους ψαράδες που θέλουν έτοιμο ποιοτικό δόλωμα , για κάθε ψάρεμα και τεχνική. Σε μικρό αεροστεγές κουτάκι των 200 γραμμαρίων, θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων, ζύμη σαρδέλας, τυριού, μυδιού, καβουριού, σκόρδου, και φυκιού για κουρκούνες.

madiz all paste carpmatchfishing

Κάθε ζύμη έχει το δικό της χρώμα, που ταιριάζει απόλυτα με την γεύση και το άρωμα της ζύμης. Αυτό που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η πράσινη ζύμη για κουρκούνες, η οποία αποτελείται από ένα ειδικό μείγμα φυκιών και φυτικών τροφών, με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

madix paste kourkouna green carpmatchfishing

Στις δοκιμές που έγιναν στην Κύπρο, οι συνεργάτες μας έπιασαν πολλές και μεγάλες κουρκούνες, κάτι που δεν ήταν υπαρκτό μέχρι στιγμής με διάφορα άλλα συμβατικά δολώματα.

 kourkounes madix sea carpmatchfishing

Στα ψαρέματα που κάναμε στην Ελλάδα πιάσαμε μεγάλα είδη από σάλπες, τα δικά μας πρωτοξάδερφα του γερμανού! Οι σάλπες έχουν το ίδιο διαιτολόγιο με τον γερμανό, και όταν φτάνουν σε μεγάλα μεγέθη γίνονται πολύ καχύποπτες και προσεγμένες με το φαγητό τους.

madix sfaltos salpa carpmatchfishing

Η πράσινη ζύμη της Madix Sea έλυσε αυτό το πρόβλημα, προς μεγάλη μας χαρά, με πολύ καλά αποτελέσματα.

madix salpamalagres carpmatchfishing

Προσελκυστικά αρώματα Madix Aroma

Tα Μadix Aroma είναι αρώματα που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα του κυπρίνου. Είναι η σειρά Carp Line της Madix, με πολύ καλή αποτελεσματικότητα σε αυτά τα πολύ πονηρά ψάρια.

madix aroma all carpmatchfishing

Τα ίδια αρώματα χρησιμοποιούνται και στην θάλασσα, αφού τα αρώματα είναι τα ίδια. Τα μπουκαλάκια έχουν χωρητικότητα 25ml, και για ένα κιλό δολώματος απαιτούνται 3-5 ml αρώματος.

madix aroma anice carpmatchfishing

Τα αρώματα του τυριού, του σκόρδου, του μυδιού, του γλυκάνισου και των φυκιών, είναι πολύ αποδοτικά για πληθώρα ψαριών, όπως του κέφαλου, του σαργού, του λαβρακιού και της κουρκούνας. Μπορείτε να εμπλουτίσετε ζύμες, μαλάγρες, τροφές, ότι άλλο εσείς επιθυμείτε, και να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά τους.

madix thalassa rod aroma sea paste carpmatchfishing

Υλικά σύσφιξης δολωμάτων και τροφών Madix Glue

Η Madix Sea έχει δημιουργήσει τις ενισχυτικές «κόλλες» δολωμάτων , τις Madix Glue. Πρόκειται για ειδικές σκόνες που σφίγγουν τις μαλάγρες για να αντισταθούν στα ρεύματα, που σφίγγουν τις τροφές για να γίνουν δολώματα, που κολλάνε μεταξύ τους τα bigattino για να μαλαγρώνουν κοντά στον βυθό.

madix glue garlic malagra carpmatchfishing

Οι Madix Glue είναι υδατοδιαλυτές και χαλαρώνουν την δράση τους μετά από αρκετή ώρα κάτω από το νερό. Θα τις βρείτε σε συσκευασίες των 200 γραμμαρίων και σε γεύσεις όπως natural, σκόρδο και γλυκάνισο.

madix glue sargos carpmatchfishing

Έτοιμα pellets για μαλάγρωμα από την Madix Sea

Tα pellets είναι ειδικά διαμορφωμένα κυλινδράκια, τα οποία μαλαγρώνουν για μεγάλο διάστημα μέσα στο νερό. Φτιάχνονται από πεπιεσμένα άλευρα, αρώματα και προσελκυστικά.

madix pellets rocks carpmatchfishing

Χρησιμοποιούνται για συνδυαστικά μαλαγρώματα στην θάλασσα, παράλληλα με την χρήση τροφής ή και μόνα τους. Τα αρώματα που δοκιμάσαμε ήταν αυτά της κουρκούνας και του σκόρδου. Τα μεν pellets με σκόρδο τα χρησιμοποιήσαμε στα ψαρέματα στα βράχια για σαργούς , παράλληλα με την μαλάγρα καβουριού, και μείναμε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα.

madix pellets carpmatchfishing

Επίλογος/Συμπεράσματα

Τα προϊόντα της Madix Sea δοκιμάστηκαν εξονυχιστικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα, σε διάστημα 3 μηνών. Η εποχή της άνοιξης και η έναρξη του καλοκαιριού, είναι για εμάς δύσκολη εποχή, καθώς τα νερά ζεσταίνονται πολύ αργά, πολλά ψάρια είναι σε στάδιο αναπαραγωγής και δεν τρώνε εύκολα.

kefalos sfaltos carpmatchfishing

Εν τούτοις , τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά , και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από όλες τις τροφές και τα αρώματα της Madix Sea. Οι ψαράδες που ξέρουν πραγματικά πως να εκμεταλλευτούν τις ιδιότητες μιας σωστής τροφής, μιας μαλάγρας, μιας ζύμης, ενός αρώματος, θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι από την νέα σειρά της Madix Sea. Να είστε όλοι καλά!

madix malagres kefaloi kiourtos carpmatchfishing

 

fishmania-floatline-carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ck Fishmania Float Line

Manager:Christiana Kyriakou,31 Anastasi Manoli str 7520 Xylofagou,Larnaca Cyprus

Tηλ:0035799674619

E-Mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.