Match
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

terabite to poly apodotiko proselkystiko gia oles tis texnikes psarematos carpmatchfishingTerabite: Ένα πρωτοποριακό και αποτελεσματικό προσελκυστικό, για όλες τις τεχνικές ψαρέματος!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Φώτης Τώρας

Προσελκυστικά ψαριών έχουμε δει τόσα χρόνια πάρα, μα πάρα πολλά... Προσελκυστικά με αρώματα, με γεύσεις, με χρωστικές, για κρύα νερά, για ζεστά, κ.α. Πάντα όμως τα περισσότερα προοριζόταν για συγκεκριμένες τεχνικές, και για αυτό έπρεπε να κουβαλάμε πολλά μαζί μας.

Τι θα λέγατε όμως να χρησιμοποιούσαμε ένα και μόνο προσελκυστικό , το οποίο θα ήταν κατάλληλο για όλες τις τεχνικές ψαρέματος, όπως match fishing, Bolognese, απίκο, casting, spinning, light rock fishing (LRF), eging, shore jigging, vertical jigging, bait boat fishing, και άλλα πολλά? Το προσελκυστικό αυτό υπάρχει και λέγεται Terabite.

 


To Terabite δεν είναι ένα ακόμη χθεσινό προσελκυστικό. Κυκλοφορεί ευρέως εδώ και αρκετό διάστημα, ενώ έχει αποδείξει την αξία του σε πλήθος τεχνικών. Πρόκειται για ένα ελαιώδες υγρό, ένα πολύ κολλώδες προσελκυστικό, το οποίο περιέχει μεγάλη γκάμα αρωμάτων , βάση πρωτεϊνών που προσελκύει τα ψάρια από πολύ μακρινές αποστάσεις, φωσφορούχο χρώμα φιλικό προς το περιβάλλον, και μεγάλη διάρκεια ζωής.

terabite skoyliki akrovatis gfs prosthetiko carpmatchfishing

Έχει την ιδιότητα να «κολλάει» πάνω στα δολώματα μας, τεχνητά και φυσικά, να τα περικλείει με ένα «φάσμα/οπτικό νέφος» αρώματος, προσελκυστικής πρωτεΐνης και έντονου χρώματος. Η ιδιότητά του να κρατάει απολύτως ζωντανά όλα τα φυσικά –ήδη ζωντανά- δολώματα, όπως διάφορα σκουλήκια, bigattino, μάνες, ακροβάτες, φαραώ, μονοδόλια, ακόμη και σουπιές ή καλαμάρια, το έκαναν ασυναγώνιστο για όλες τις τεχνικές casting.

casting acrovatis terrabite melanouria carpmatchfishing

To Terabite έχει κατοχυρωμένη συνταγή και συστατικά, και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό, γιατί και εγώ προσωπικά έχω βάλει το χεράκι μου στην εξέλιξή του. Ήδη στο site μας έχουμε φιλοξενήσει πολλές φωτογραφίες και μυστικά χρήσης του Terabite, σε όλες τις τεχνικές ψαρέματος.

terabite angry fish gfs psaria kefaloi sargoi carpmatchfishing malagres

Δεν θα ξεχάσω το εξειδικευμένο άρθρο για την τεχνική του eging: Tα προσελκυστικά αρώματα για τις καλαμαριέρες , το οποίο είχε 7000 προβολές μέσα στις πρώτες 2 ημέρες δημοσίευσης του!

eging terabite attractor sfaltos jig carpmatchfishing

Ούτε τα άρθρα για το casting : Ψαρεύοντας σε απαιτητικούς βυθούς με floats, και Μελανούρια στα floats, που έθεσαν θεμέλια για την χρήση του Terabite στο casting.

melanoyria ps casting floats carpmatchfishing

To Terabite εφόσον μπορεί να «κολλάει» στα πάντα, έγινε το πιο «viral» και πολυχρηστικό προσελκυστικό! Κυκλοφορεί σε ειδικό μπουκαλάκι dispenser, το οποίο κρατάει αναλλοίωτο το άρωμα και τα συστατικά του, δεν στάζει, αναγράφει τις χρήσεις του, και δεν λερώνει τον χρήστη.

terabite xriseis carpmatchfishing 

Τα αρώματα του Terabite είναι πολλά, ενδεικτικά αναφέρω την γαρίδα, το μύδι, το καβούρι, την σαρδέλα, το αίμα, το τυρί, το πολύ δυνατό σκόρδο,το killer mix, ενώ υπάρχουν αρώματα και για τα γλυκά νερά, όπως κεράσι, tutti frutti, φράουλα, βανίλια κτλ.

terabite all flavors carpmatchfishing

Αυτό το κολλώδες οικολογικό ενισχυτικό έχει δημιουργηθεί για να μπορείτε να αυξήσετε τις επιτυχίες στο ψάρεμα σας, κυρίως στις πιο δύσκολες καταστάσεις ψαρέματος, εκεί που τα ψάρια δεν ανοίγουν το στόμα τους με τίποτα.

skoylikia terabite casting trixia carpmatchfishing

Το Terabite ενεργοποιεί την αίσθηση της πείνας στα ψάρια, αναγκάζοντάς τα να επιτεθούν. Η διάρκεια που παραμένει πάνω στο δόλωμα είναι αρκετά μεγάλη εξασφαλίζοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες ,αφού μπορεί να προσελκύσει ψάρια και από μεγάλες αποστάσεις.

terabite sfaltos gfs bigattino psarema carpmatchfishing

Το Terabite βγαίνει σε συσκευασία των 100 ml ,μέσα σε πλαστικό μπουκαλάκι αεροσυμπίεσης. Αυτό εξασφαλίζει στον χρήστη ότι θα χρησιμοποιήσει όλο το προϊόν ως την τελευταία σταγόνα, αφού ακόμα και μισό γραμμάριο να έχει μείνει μέσα, λόγο πίεσης δεν μένει τίποτα.

terabite akrovatis garlic skouliki carpmatchfishing

Πάμε να δούμε τις χρήσεις του στις κύριες τεχνικές που το έχουμε χρησιμοποιήσει, με τα πιο καλά αποτελέσματα.

Casting: Το Terabite έχει σχεδιαστεί-όπως αναγράφει και η συσκευασία του-να μπαίνει πάνω σε σκουλήκια και να αυξάνει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά τους. Ειδικά με τον ακροβάτη έχουμε κάνει φανταστικές ψαριές, γιατί η κινητικότητα του βοηθάει το Terabite να διαχέεται στο νερό, τραβώντας τα ψάρια σαν μαγνήτης.

terabite sargos float me ftera gfs carpmatchfishing

Απλά βάλτε μια γραμμή Terabite πάνω στο σκουλήκι, κάντε την βολή σας, και ετοιμαστείτε σε λίγο να δείτε τον ειδοποιητή σας να ανεβαίνει προς τα πάνω... Ο φίλος μας Σπύρος Σταυρόπουλος, ποτέ σχεδόν δεν αμελεί να εμπλουτίσει τα σκουλήκια του με μια δόση έντονης προσέλκυσης!

casting melanouria sta floats carpmatchfishing

Το έντονο χρώμα του είναι σαν σημαντήρας στα ψάρια, άλλωστε είναι γνωστό ότι έλκονται πάρα πολύ από φωσφορούχα σήματα, ένδειξη θαλάσσιου βιοφωτισμού.


Μια άλλη χρήση του Terabite είναι να μπαίνει πάνω σε Floats, ή άλλα παρελκόμενα (π.χ βαρίδια με κολλημένο σφουγγαράκι ή βαρίδια μαλαγρωτές). Ειδικά σε πορώδη οβάλ floats το Terabite μένει περισσότερο διάστημα, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του δολώματος. Πολύ αποδοτικό σε αυτές τις τεχνικές είναι το σκόρδο, αίμα, καβούρι, μύδι και σαρδέλα.

sargos terabite float casting carpmatchfishing

sargoi terabite carpmatchfishing

Match fishing/Bolognese: To Terabite είναι απόλυτα φιλικό και οικολογικό απέναντι στα σκουλήκια, και ειδικά με το bigattino. Tα bigattino αποκτούν ένα οπτικό νέφος και άρωμα, και σε συνδυασμό με την κινητικότητά τους, κάνουν ασυναγώνιστη την δολωσιά τους.

terabite bigattino eggleziko match psarema carpmatchfishing

Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στα σκουλήκια σας και κάντε την βολή σας. Είναι πάρα πολλές φορές που δολώνοντας σκουλήκια στο match με Terabite, η τσιμπιά είναι τόσο άμεση, που το ψάρι βγαίνει με το φωσφορούχο αυτό προσελκυστικό στα σαγόνια του!

sargos akrovatis terabite carpmatchfishing

Το σκόρδο, το αίμα, η γαρίδα, και το μύδι, έχουν αφήσει πολλές καλές αναμνήσεις στα ψαρέματα μας...

terabite psaria malagres gfs carpmatchfishing

Spinning/LRF: To Terabite μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε σκληρά τεχνητά, σιλικόνες, με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ειδικά στις ανακτήσεις , τα τεχνητά αφήνουν ένα οπτικό ίχνος από πίσω τους, που τραβάει τα αρπακτικά. Το έχουμε χρησιμοποιήσει ειδικά στις μικρές και μεγάλες σιλικόνες, οι οποίες δεν έχουν κάποιο ειδικό προσελκυστικό άρωμα από μόνες τους.

terabite proselkystiko gia silikones carpmatchfishing

Αυτές, εάν τις εμβαπτίσουμε μέσα σε αραιό διάλυμα με Terabite, αποκτούν άρωμα, το οποίο κρατάει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ειδικά στα κοκκάλια και στις τσιπούρες μέχρι τώρα, τα μικρά σιλικονάκια με Terabite , έκαναν θραύση.

terabite kokkali tsipoura gfs carpmatchfishing

Eging: Δαπανήσαμε την χρονιά που πέρασε ένα ολόκληρο άρθρο για την τεχνική του Eging με αφορμή τα προσελκυστικά αρώματα, όπου αφιερώσαμε αρκετό μέρος του στο Terabite.

eging sfaltos squid attractors terabite carpmatchfishing

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, πολλά καλαμάρια, ακόμη περισσότερες σουπιές στις καλαμαριέρες που εφαρμόζαμε το εν λόγω προσελκυστικό. Οι σουπιές είναι πολύ πιο επιρρεπείς από τα καλαμάρια στα αρώματα, επειδή έρχονται πιο κοντά στις καλαμαριέρες και έχουν περισσότερο χρόνο να «μυρίσουν» το άρωμα που θα βάλουμε.

eging soypia cuttlefish attractors terabite carpmatchfishing

Γαρίδα, σαρδέλα αίμα, και σκόρδο, ήταν από τα πιο αποδοτικά Terabite που χρησιμοποιήσαμε στο Eging, με διαφορά.

Jigging: Ο φίλος μας Δημήτρης Τώρας χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό διάστημα το Terabite για να ενισχύει του πλάνους του, είτε ψαρεύει με slow jigging, είτε με vertical. Μάθαμε από τον ίδιο ότι είναι πολύ αποδοτικά αρώματα το σκόρδο, το καλαμάρι, η σαρδέλα, κ.α.

fagria terabite carpmatchfishing slow pitch jigging

Μια μικρή ποσότητα από το προσελκυστικό , δίνει ένα πολύ έντονο οπτικό ίχνος μαζί με άρωμα στους πλάνους του, κάτι που ενδιαφέρει δεόντως τα φαγκριά, τις συναγρίδες και τα τσαούσια που κυνηγά.

Επίλογος

Οι φωτογραφίες των φίλων που χρησιμοποιούν το Terabite μιλούν από μόνες τους. Το συμπέρασμα είναι ένα : Μεγάλη προσελκυστικότητα, φανερή αποτελεσματικότητα, οικολογικά συστατικά, μεγάλο οπτικό ίχνος, φιλικό προς τα ζωντανά δολώματα, προσιτή τιμή, μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν περιγράφω άλλο...!!!

terabite match rods prosthetiko gia psarema carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

gfs logo carpmatchfishing

Πώληση χονδρική-λιανική
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος-GFS-Θεόδωρος Ρατζώνης
ΤΗΛ: 23940-41606 / 6972834443

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.