Match
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

dokimi kalamiou match waggler mystery float dragon megabaits carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Μatch: Καλάμι Mystery Float από την Dragon/Mega Baits

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός , Θέμης Καρβέλας

Καθώς η τεχνική του match fishing αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς, έχουμε σαν χρέος να παρουσιάζουμε εργαλεία,όπως τα βασικά τρίσπαστα match καλάμια, τα οποία να είναι προσιτά και ποιοτικά προς τους νέους ψαράδες.

Με βάση την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής, έχουμε να σας παρουσιάσουμε το νέο καλάμι Μystery Float 25 της Dragon/Mega Baits.

Πρόκειται για ένα καλάμι που μας χάρισε αρκετά διασκεδαστικά ψαρέματα σε πολυψαρεμένα λιμάνια, αφήνοντας μας πολύ καλές εντυπώσεις.

 

 

 


Όπως έχουμε δει και σε όλες τις δοκιμές μας, η Dragon/Mega Baits καλύπτει όλο το φάσμα των απαιτήσεων στα καλάμια για όλους τους ψαράδες. Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν καλάμια, μηχανισμοί και παρελκόμενα για όλα τα βαλάντια, από τα πιο φθηνά , εως τα άκρως εξειδικευμένα και ποιοτικά, που αγγίζουν τα όρια του custom. Το νέο της τρίσπαστο καλάμι Μystery Float 25 προορίζεται για τις τεχνικές match με τη χρήση waggler φελλού.

megabaits mystery float 25 match rod carpmatchfishing

Είναι κατασκευασμένο για ψάρεμα σε μακρινές αποστάσεις, καθώς ο χαρακτήρας του ανήκει στα καλάμια με δράση κορυφής (fast action) και πιο στιβαρό blank. Κατασκευαστικά αποτελείται από τρία κομμάτια με συνολικό βάρος 276 γραμμάρια, και  ολικό μήκος 4,20. μέτρα . Για την κατασκευή του blank χρειάστηκαν κομμάτια άνθρακα σε συνδυασμό, 30 min PSI γραφίτης και έξτρα δυνατός (stiff carbon graphite) 36 min PSI γραφίτης σαν κύριο κατασκευαστικό υλικό.

mystery float megabaits dragon rod carpmatchfishing

Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε 24 PSI δυνατός γραφίτης στον πυρήνα και στο μεσαίο τμήμα του blank. Tο εποξικό υλικό (glass fiber) που χρησιμοποιήθηκε είναι στο 4% ,στο συνολικό κομμάτι του blank . Με αυτά τα στοιχεία κατασκευάστηκαν καλάμια σαν το Μystery Float 25, με μοντέρνο σχεδιασμό, δυνατή κατασκευή και αξιόπιστα εξαρτήματα. Για παράδειγμα ,η βάση του είναι γραφιτένια SeaGuide DNPS και οι οδηγοί του είναι τύπου SiC class SeaGuide.

mystery match rid mega baits dragon butt carpmatchfishing

Το μήκος μεταφοράς του είναι 147 εκατοστά, το συνολικό μήκος 4,20 μέτρα, και το casting weight είναι στα 25 γραμμάρια. Η λαβή του αποτελείται από συνδυασμό υλικού EVA και φελλού ,ενώ η βάση του μηχανισμού είναι η κλασική βιδωτή SeaGuide DNPS της Dragon. Το μήκος της λαβής του είναι στα 64 cm.
Οι οδηγοί του είναι φτιαγμένοι από υλικό SiC ενώ έχουν διπλάσια διάμετρο από τους κοινούς ,για να γίνονται  οι βολές, μακρινές και ευθύγραμμες. 

mystery float rod match guides carpmatchfishing

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο καλάμι match, στην καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και τιμής.

Τέστ ψαρέματος

Το καλάμι αυτό χρησιμοποιήθηκε λόγω του δυνατού χαρακτήρα του σε λιμάνι, με στόχο το δύσκολο ψάρεμα των κεφαλών ανάμεσα από σχοινιά και ρεμετζα. Χρησιμοποιήθηκε 18 χιλιοστά μάνα και 14 χιλιοστά παράμαλλο, με φελλούς της τάξης των 6 με 10 γραμμαρίων. Όπως είπαμε παραπάνω, το Μystery Float 25 καλάμι της Dragon/Mega Baits είναι ένα starter οικονομικό καλάμι για να ξεκινήσει κάποιος το ψάρεμα με την τεχνική του match waggler fishing, χωρίς να χρειάζεται να δώσει αρκετά χρήματα. Το καλάμι όμως παρόλα αυτά ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά σε όλα τα ψάρια, ιδιαίτερα σε αυτά που είναι μαχητικά.

kefaloi mullets dragon mystery match rod carpmatchfishing

Λόγω των διαφορετικών υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του blank, το καλάμι κυρτώνει αρκετά και στη μεσότητα του, εμφανίζοντας έναν πιο προοδευτικό χαρακτήρα. Σε αυτό που χρειάστηκε το συγκεκριμένο καλάμι, ήταν τα δυνατά καρφώματα  σε μακρινή και μεσαία απόσταση με στόχο τον κέφαλο, που πρέπει να είσαι ακριβής στο κάρφωμα σε μία πολύ συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή είναι η στιγμή του αμυδρού τρεμοπαίξιμου του φελλού από το πιπίλισμα του δολώματος από τον κέφαλο , και δεν είναι πάντα εύκολο να επιτύχεις το σωστό κάρφωμα χρονικά, ειδικά όταν είναι ανεπαίσθητο.

mystery float rod sfaltos mullets kefaloi carpmatchfishing

Δεν είχαμε θέμα να χειριστούμε τους κέφαλους που πιάσαμε, ειδικά όταν ερχόταν κοντά και τρέχανε γρήγορα πάνω σε σκοινιά, μπαλόνια και βυθισμένα ρεμέντζα για να σωθούν. Το καλάμι τους χειρίστηκε μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η δράση του , που είναι fast, είναι ιδανική για ψαρέματα σε βράχια και άλλα δύσκολα μέρη, ειδικά εκεί που χρειάζονται τα ψάρια γρήγορους χειρισμούς για να βγούνε γρήγορα έξω. Είναι επίσης και ένα καλάμι που μπορεί να φορτωθεί και με πιο χοντρές πετονιές (20-22 χιλιοστά), εαν κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με τα λεπτά έργαλεία, ή εαν ο ίδιος δεν το επιθυμεί.

3 mullets kefaloi dragon mystery match waggler rod carpmatchfishing

Σε γενικές γραμμές , το Μystery Float 25 της Dragon/Mega Baits είναι ένα πολύ τίμιο καλάμι να ξεκινήσει κανείς την ενασχόληση του με την match τεχνική, που δεν θα σας απογοητεύσει στα δύσκολα. Η πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής θα σας εκπλήξει, για τα δεδομένα του καλαμιού. Διαθέτει πολύ καλό carbon, μελετημένο σωστά, με υλικά που σε άλλα καλάμια θα κόστιζαν πολλαπλάσια χρήματα. 

mullets sfaltos carpmatchfishing

images 

Για περισσότερες πληροφορίες:

logo rizoulis4

 Rizoulis sport fishing center

 Τηλ 24940-22764

 www.rizoulis.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.