Rock fishing-LRF-HRF
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

dragon-nano-lite-xt60c-reel-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού: μηχανισμός της Dragon:Nano-lite XT60c
Του Δημήτρη Σφαλτού
Ακόμα ένα ποιοτικό υβριδικό μοντέλο από την Dragon, το Nano Lite XT60C , έρχεται για να συντροφέψει ιδανικά και ειδικά τις τεχνικές του light spinning και του Light rock fishing , ενώ τα μικρότερα σε μέγεθος είναι ιδανικά για τις τεχνικές του match fishing , του bolognese και του eging.
H Dragon θέλοντας να δημιουργήσει ένα πολύ ελαφρύ μηχανισμό και σε πολύ λογική τιμή ,χρησιμοποίησε εξειδικευμένα υλικά για το σώμα και το ρότορα του μηχανισμού ,όπως το ΧΤ60 Carbon, καθώς και το υβριδικό χερούλι, αλλά και την μπομπίνα από τα υλικά Carbon+Duraluminium. Το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει...

 


Με τα ελαφριά και εκειδικευμένα υλικά (carbon XT60) ο μηχανισμός κέρδισε 20% λιγότερο βάρος, 50% περισσότερη σκληρότητα στα εξωτερικά μέρη, χωρίς να υστερεί στα άλλα μέρη από ποιότητα και εξελιγμένα χαρακτηριστικά.

Η Dragon έχει δείξει επίσης μεγάλη προσοχή στα σημεία του μηχανισμού Νano Lite που υφίστανται καταπόνηση, όπως στο κεραμικό ρουλεμάν στο line roller, τα ατσάλινα ρουλεμαν Ιαπωνίας, και στα αδιάβροχα με ειδική φλάτζα carbon φρένα.

Το αποτέλεσμα είναι ένας αξιόλογος, αξιόπιστος μηχανισμός ,που ζυγίζει μόνο 230γρ βάρος για το 15αρι μέγεθος. Ας δούμε λοιπόν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του Dragon Nano Lite.

dragon-nano-lite-spool-carpmatchfishing
Τα μεταλλικά μέρη έχουν κοπεί μηχανικά με βελτιστοποιημένο σύστημα Ποιότητας - QOP.(Quality Optimized System)
Το σώμα και ο ρότορας έχουν κατασκευαστεί από ελαφρύ και σκληρό Carbon XT60C και έχουν "matt" επίστρωση.

dragon-nano-lite-xt60c-letters-carpmatchfishing
Η υβριδική κωνική μπομπίνα ''V'' έχει κατασκευαστεί από ντουραλουμίνιο και carbon.

Η κίνησή του έχει υψηλή απόδοση μετάδοσης (HEG), με γρανάζια από κατεργασμένο ορείχαλκο και superduralouminium.
Διαθέτει 9 +1 ανοξείδωτα ρουλεμάν Ιαπωνίας + 1 κεραμικό στο line Roller για απίστευτη μακροζωία.

dragon-nano-lite-xt60c-handle-carpmatchfishing
Ο μηχανισμός διαθέτει υβριδικό, μεγάλο, χερούλι από ντουραλουμίνιο και carbon με λαβή EVA.
Το κούμπωμα του Pick-up είναι πολύ ακριβές και έχει κατασκευαστεί με ενισχυμένο ατσάλινο σύρμα, με επικάλυψη τιτανίου.

dragon-nano-lite-lineroller-carpmatchfishing
Το Αnti-twist line roller είναι δομημένο από τιτάνιο, με μικρό κεραμικό ρουλεμάν και ειδική σχεδίαση ώστε να μην στρίβει τις πετονιές.

Τα μπροστινά φρένα είναι κατασκευσμένα από πολλαπλούς δίσκους Carbon .

dragon-nano-lite-petalouda-carpmatchfishing
Έχουν συγκεκριμένη διατομή για να υφίστανται την οποιαδήποτε μικρορύθμιση και για να διατηρούν μακρόχρονα υψηλή απόδοση. Το λάστιχο αδιαβροχοποίησης είναι επίσης ένα μεγάλο ατού για τον μηχανισμό , για να μην αλλοιώνονται τα φρένα του από την υγρασία , την αλμύρα και για να διατηρούν μια απόδοση 6-10 κιλά ανάλογα με το μέγεθος.

dragon-nano-lite-xt60c-flantza-drag-carpmatchfishing
Είναι εφοδιασμένος με αντικραδασμικό σύστημα ελεγμένο με κομπιούτερ:Dynamic balance SBS.
Τα ελατήρια έχουν κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι, έχει λεπτό σχεδιασμό και 5 χρόνια εγγύηση.

dragon-nano0lite-xt60c-back-carpmatchfishing

Ψαρευτική δοκιμή μηχανισμού Nano-lite XT60c

Ο μηχανισμός Dragon Nano Lite δοκιμάστηκε σε πλήθος συνθηκών και διαφορετικών τεχνικών. Διαλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρότερο μέγεθος για τα ψαρέματά μας, το Nano Lite fd 1015i, αφού είναι ιδανικό για τις τεχνικές του light spinning, Lrf, match, bolognese και eging. Μας άρεσε ο λιτός, όμορφος σχεδιασμός και το χαμηλό του βάρος ,στα 230 γρ. Εαν συνδυαστεί με ένα ελαφρύ καλάμι, το ψάρεμα σε όλες τις τεχνικές γίνεται πολύ ξεκούραστο και αποδοτικό.

dragon-nano-lite-xt60c-chub-sfaltos-carpmatchfishing

Η κίνησή του είναι πολύ απαλή και ομαλή, ενώ επειδή ασφαλίζει το χερούλι με απέναντι βίδα-καπάκι , δεν παρατηρούνται χαλαρώσεις της μανιβέλας και επιπλέον τζόγος.

Γεμίσαμε την μπομπίνα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για νήμα, με νήμα 0,6 PE , και παρατηρήσαμε ότι δημιουργείται ένα ομαλό και κωνικό στρώσιμο, που αποτρέπει σημαντικά τις τούφες του νήματος.

dragon-nano-lite-carbon-spool-carpmatchfishing

Οι βολές που πραγματοποιούνται είναι εξαιρετικές, και αυτό υφίσταται χάρη στον ειδικό σχεδιασμό της μπομπίνας από την μίξη του carbon και του duraluminium.

Η ελαστική φλάτζα προστατεύει ιδανικά από το νερό και την υγρασία, αφού μετά από βροχή που τον ανοίξαμε , οι carbon μπροστινοί του δίσκοι ήταν πεντακάθαροι και στεγνοί.

dragon-nano-lite-reel-drag-carpmatchfishing

Τα φρένα του είναι πολύ γραμμικά και όταν χρειάστηκε να δωθούν σε ψάρια ή καλαμάρια, δεν παρατηρήθηκαν κολλήματα, μαγκώματα ή κενά.

Οι ρυθμίσεις τους είναι σε μακριά σχέση, δηλαδή δεν κλειδώνουν απότομα με ένα γύρισμα της πεταλούδας, επιτρέποντας τον σωστό χειρισμό τους.

Τα 10 ρουλεμάν προσφέρουν γρήγορες και απαλές ανακτήσεις των τεχνητών, των καλαμαριέρων και των πιο βαριών waggler φελλών.Η λαβή της μανιβέλας είναι πολύ εργονομική, όμορφα σχεδιασμένη και δεν γλιστράει στα χέρια. Προσωπικά τον μηχανισμό Nano Lite XT60C τον ευχαριστήθηκα πάρα πολύ στο ψάρεμα με μικρά τεχνητά δολώματα των 7-8 γραμμαρίων και στο ψάρεμα των καλαμαριών, με την χρήση νήματος.

dragon-nano-lite-tataki-eging-sfaltos-carpmatchfishing

Σε αυτά τα απαιτητικά ψαρέματα, με κόντρα ανέμους, με δυνατά τινάγματα, γρήγορες ανακτήσεις, και αξιόλογα θηράματα, διαφαίνονται πολλές από τις αρετές ενός μικρού μηχανισμού, όπως το μάζεμα του νήματος , το σωστό του στρώσιμο, η ταχύτητα, μηδενικά προβλήματα με υγρασία, σωστή κίνηση των τεχνητών, απρόσκοπη λειτουργία , γραμμικότητα φρένων κτλ.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι πιο ακριβοί μηχανισμοί της dragon κατασκευάζονται σύμφωνα με τις τελευταίες εργοστασιακές προδιαγραφές ,σε εργοστάσια της Ιαπωνίας(made in Japan) .

dragon-nanolite-xt60c-carpmatchfishing

Ετσι χαρακτηρίζονται ήδη ως value for money, αφού τα επιμέρους κατασκευαστικά τους πρότυπα ανευρίσκονται σε πολυ ακριβούς μηχανισμούς made in Japan ,άλλων εταιριών.

Ο Nano Lite XT60C διατίθεται σε 3 μεγέθη, για να επιλέξετε αυτόν που αναλογεί στην τεχνική σας.

 

Code Name Weight
(gr)
Bearing
BB
Bearing
RB
Gear
Ratio
Χωρητικότητα
(mm/m)
15-08-115 XT60C FD1015i 230 9 1 C 1:5.0 0.18/140-0.20/120
15-08-120 XT60C FD1020i 239 9 1 C 1:5.0 0.20/200-0.25/140
15-08-130 XT60C FD1030i 258 9 1 C 1:5.0 0.30/160-035/120

dragon-logo-carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

 Rizoulis sport fishing center

 Τηλ 24940-22764

 www.rizoulis.gr

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.