Rock fishing-LRF-HRF
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

dokimi ajing light game lrf molix outset 732s kokkalia carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού Light Rock Fishing/LRF: Καλάμι Outset MOR-LG-732S της Molix

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Ψαλτόπουλος

Τι καλύτερο να ξεκινάει η πιο αποδοτική εποχή του light rock fishing (...και τα κοκκάλια μαζί!), με μια ποιοτική δοκιμή καλαμιού, απο την πολύ γνωστή ιταλική Molix! Το καινούριο απόκτημα της Molix ακούει στο όνομα Outset MOR-LG-732S, ένα καλάμι που συνώνυμά του είναι η εργονομία, η λεπτότητα του blank, η τέλεια ισορροπία, η σωστή μίξη των υλικών κατασκευής του, η ομορφιά, και η ευχαρίστηση στο ψάρεμα lrf! Τι άλλο να ζητήσουμε σε αυτή την ζωή;

 

 

 

 

Η σειρά Outset της Molix γεννήθηκε από την μίξη των καλύτερων διεργασιών παραγωγής, όπως η αποκλειστική τεχνολογία κατασκευής του blank, την HMSHM. Αυτή η τεχνολογία περιλαμβάνει την συνύπαρξη premium carbons της Toray με διαφορετικές πυκνότητες, πιεσμένα και κλεισμένα ερμητικά σε πρέσες αρκετών τόνων. Αποτελούν και είναι σχεδιαστικά custom καλάμια. 

outset molix rod light game 732s carpmatchfishing

Ετσι ακριβώς είναι και το lrf καλάμι της δοκιμής μας, το Molix Outset 732S. Αυτή η διαδικασία δίνει ένα πολύ λεπτό blank, με προοδευτική αύξηση της δύναμή του σε υψηλά φορτία, και αντίσταση κατά της διάβρωσης. Η σειρά Outset παρουσιάζει αυξημένη ακρίβεια στην βολή, ευαισθησία, ελαφρότητα στον χειρισμό και ευκολία στο κάρφωμα του ψαριού.Οι λαβές του καλαμιού έχουν φτιαχτεί απο υψηλής ποιότητας υλικά eva, για να είναι εργονομικά, λειτουργικά, ελαφριά και μοναδικά στον σχεδιασμό τους σε σχέση με άλλα καλάμια.

molix outset all blank 732s ajing rod lrf carpmatchfishing 

Το μοναδικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι αυξάνουν την αισθαντικότητα του καλαμιού και του τεχνητού δολώματος, χάρη στο αγκάλιασμά τους. Η ουσιαστική σχεδίαση αυτή της Molix για να δώσει αξία στα μοναδικά χαρακτηριστικά του blank του καλαμιού, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που αυτό το καλάμι έχει δοκιμαστεί παγκοσμίως απο εξειδικευμένους ψαράδες και αθλητές.( Εμείς που ήδη το δοκιμάσαμε, περάσαμε υπέροχα, φαίνεται άλλωστε και απο το χαμόγελο...!!!)

ajing kokkali lrf light game carpmatchfishing

Το Outset MOR-LG-732S είναι ένα καλάμι της Molix σχεδιασμένο για το light game/light rock fishing/lrf. Έχει μήκος 2,23 μέτρα, casting weight 0,5-7 gr, χειρίζεται νήματα max 0,4PE με αντοχή από 2-5 lbs, και δράση extra fast. Η κορυφή του είναι solid tip, πράγμα που σημαίνει ότι χειρίζεται άριστα σιλικόνες, αλλά και μικρά τεχνητά και πλανάκια. Το βάρος του είναι μόλις 95 γραμμάρια. Υπάρχει στην ίδια σειρά και ένα μακρύτερο μοντέλο, το MOR-LG-802Τ, με tubular μύτη, 2,44 μέτρα μήκος και c.w:5-14 gr.

molix mor lg ajing 732s carpmatchfishing lrf rod


Το blank του Molix Outset MOR-LG-732S είναι του μοναδικού και πατενταρισμένου σχεδιασμού HMSHM, που σημαίνει ότι έχει δύο στρώματα HM42 carbon και ένα εσωτερικό ενδιάμεσο Screen. Εξωτερικά είναι γυαλιστερό μαύρο, ένα χρώμα που δίνει ιδιαίτερο στυλ και αίσθηση πολυτέλειας.

Molix Outset carbon hmshm rods carpmatchfishing

Οι οδηγοί του είναι στυλ “K”, έχουν ανοξείδωτο πλαίσιο stainless steel και ο κεραμικός οδηγός είναι Τιτανίου Oxide.Η καινοτομία είναι οτι ο οδηγός της κορυφής του καλαμιού είναι απο δαχτυλίδι Zirconium! Οι μοναδικοί αυτοί οδηγοί είναι φτιαγμένοι για χρήση με νήμα, καθώς απάγουν τέλεια τις υψηλές θερμοκρασίες και τις τριβές. Επίσης είναι tangle free, ελαχιστοποιώντας τις τούφες!

molix lg mor 732s ajing guides carpmatchfishing

H βάση του μηχανισμού είναι η βιδωτή τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε και στην σειρά Fioretto Essense της Molix , με μεγάλη επιτυχία. Έχει εσωτερικό λευκό χρώμα , όπως και οι απολήξεις των eva λαβών. Η σύνδεση των δύο στελεχών γίνεται με spigot, μια αποδεδειγμένη αποτελεσματική ένωση.

molix outset 732s lg eva reel seat carpmatchfishing

Ψαρευτική δοκιμή Molix Outset MOR-LG-732S

Στο ψάρεμα τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιμένεις. Έχω δοκιμάσει αρκετά καλάμια της Molix , για να μπορώ με σιγουριά να φτάω σε αυτό το συμπέρασμα. Οι δοκιμές έγιναν με κύριο στόχο τα δύσκολα κοκκάλια και σαφρίδια, σε περιοχές που ψαρεύονται καθημερινά και υπόκυνται σε πίεση.

outset molix ajing light game 732s carpmatchfishing

Τα ψαρέψαμε με σιλικόνες μικρού μεγέθους glow, σε μεγέθη απο 2,0-2,5 ίντσες, και με μολυβοκεφαλές στρογγυλές/Fish Head μέχρι 2,1 γραμμάρια. Χρησιμοποιήσαμε τις σιλικόνες της Molix RA Shad 2,0'', Sator Worm 2,5'', και Virago 2,0'', με τις μολυβοκεφαλές της Molix Mx rock jighead. Το καλάμι Molix Outset MOR-LG-732S εφοδιάστηκε με μηχανισμό με 0,2PE νήμα και 0,16 παράμαλο.

molix outset rod soft lures carpmatchfishing

Αρχικά να πούμε ότι η αίσθηση όταν κρατάς αυτό το καλάμι είναι “βελούδινη” και υπέροχη. Το χαμηλό του βάρος είναι πούπουλο στα χέρια, χωρίς να μας κουράζει σε πολύωρα ψαρέματα. Ακόμη και με τις μικρές σιλικόνες οι βολές είναι υποδειγματικές. Η αίσθηση που αφήνει η μύτη solid είναι πάρα πολύ καλή, αισθάνεσαι τα πάντα σε κάθε χτύπημα, τον βυθό, τα εμπόδια και το χτύπημα του ψαριού.

kokkali molix outset 732s carpmatchfishing

Η μύτη καρφώνει άμεσα το ψάρι, κάτι που αναδεικνύει την σωστή επιλογή των υλικών της Molix για το καλάμι αυτό. Το καλάμι δοκιμάστηκε και με πλανάκια 5 γραμμάρια, όπως και με μικρά τεχνητά μέχρι 5,5 γραμμάρια, χωρίς κανένα πρόβλημα.

outset 732s molix light game rod kokkali ajing carpmatchfishing

Πιάσαμε αρκετά κοκκάλια σε διαφορετικά μέρη, όπως λιμάνια , βράχια και παραλίες, σε βραδυνά ψαρέματα κυρίως. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτά, για να έχετε στα χέρια σας ένα καλάμι που θα σας προσφέρει προσωπική ευχαρίστηση, ποιότητα, prestige, και εργονομία σε όλα τα ψαρέματα του lrf.

outset molix light game ajing kokkalia carpmatchfishing 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Molix Δελφίνι-Βασίλης Ρουμπάκης
Επιλογές εξυπηρέτησης: Αγορές εντός καταστήματος · Διανομή
Διεύθυνση: Λουδοβίκου Ισόγειο 28, Πειραιάς, 18531
Τηλέφωνο: 21 0417 6692

molix delfini shop logo

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.