Rock fishing-LRF-HRF
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

airity minnow pencil soul lures carpmatchfishingAirity Minnow και Pencil 50S από την Soul Lures: Τα αποδοτικά μικρά τεχνητά με μακρινή ρίψη και ιδιαίτερη πλεύση.

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Ψαλτόπουλος, Νίκος Βουρλιώτης

Στην σημερινή μας ψαρευτική δοκιμή θα δούμε 2 μικρά και πολύ αποδοτικά τεχνητά δολώματα απο την Soul Lures. To Airity Minnow και το Airity Pencil 50S. Πρόκειται για τεχνητά που χαρίζουν μακρινή ρίψη , χάρη στον σχεδιασμό και το βάρος τους, ενώ η πλεύση τους είναι αυτή που πρέπει για να πιάσετε τα κυριότερα μεσογειακά ψάρια, όπως κοκκάλια, σαφρίδια, λαβράκια, μελανούρια, σαργούς, τσιπούρες, ζαργάνες, μουρμούρες, παλαμίδες, ντάσκες, κτλ. Για πάμε να τα δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες...

 

 

 

 

 Airity Minnow 50S

Το Airity Minnow 50S είναι ένα βαρύ μικρό minnow που προσφέρει μακρινές ρίψεις, αλλά χωρίς να χάνει τίποτα από την πλεύση του!

kokkali sayoris soul lures airity minnow carpmatchfishing

Όλα αυτού του τύπου τα minnow, υποφέρουν στο θέμα πλεύσης, οπότε για το Airity Minnow έγινε ειδική μελέτη, ώστε να μπορεί να ψαρεύει αποδοτικά ακόμα και με μία απλή σταθερή ανάκτηση.

lavraki airity minnow ghost carpmatchfishing

Ένα μοναδικό minnow που θα γίνει ο πιστός σας σύμμαχος σε όλες τις εξορμήσεις σας με στόχο ψάρια του αφρού όπως λαβράκια, κοκκάλια, μελανούρια και σαφρίδια, αλλά και του βυθού όπως  σαργοί, τσιπούρες κ.α. Τέλος, η πλευστότητα του τεχνητού είναι γρήγορα βυθιζόμενο (fast sinking) και διατίθεται σε έξι πολύ αποδοτικούς χρωματισμούς για τα μεσογειακά νερά!

airity mιnnοw and pencil soul lures carpmatchfishing

 Airity Pencil 50S

Το Airity Pencil 50S είναι σχεδιασμένο για το LRF και ειδικά για μακρινές ρίψεις (Long Cast), και για ψάρεμα σε βραχώδες παραλίες για μικρά και μεσαία αρπαχτικά ψαριά και… όχι μόνο!

airity soul lures sardine ajing kokkali carpmatchfishing

Σαργοί, τσιπούρες και μουρμούρες είναι μερικά από τα είδη που αποτελούν ευχάριστη έκπληξη στο ψάρεμα μας με αυτό το τεχνητό!! Τα 8gr βάρος σε συνδυασμό με το αεροδυναμικό του σχήμα, μας επιτρέπουν άνετες και μακρινές ρίψεις, ενώ για να ενεργοποιήθει η πλεύση του πρέπει να συνδυαστεί με μικρά κοφτά jerks, δίνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

 SOUL LURES AIRITY PENCIL RED BLUE CARPMATCHFISHING

Μια πολύ καλή λύση ειδικά στο ψάρεμα του μελανουριού και του κοκκαλιού, αλλά και για όσους μπορούν και θέλουν για ψαρέματα με στόχο μεγαλύτερα ψάρια, όπως παλαμίδες και λαβράκια! Τέλος, η πλευστότητα του τεχνητού είναι γρήγορα βυθιζόμενο (fast sinking) και διατίθεται σε έξι πολύ αποδοτικούς χρωματισμούς για τα μεσογειακά νερά!

SOUL LURES AIRITY PENCIL ALL CARPMATCHFISHING

Ψαρευτική Δοκιμή

Τα δύο αυτά τεχνητά τα εκτιμήσαμε δεόντως κάποιες βραδιές με την τεχνική του lrf, που τα κοκκάλια και τα σαφρίδια τρώγανε πολύ μακριά μας, και δεν τα έφτανε κανένα άλλο τεχνητό.

airity monnow and pencil soul lures carpmatchfishing

Τα 8 γραμμάρια βάρος που έχουν, το αεροδυναμικό τους σχήμα, και η δυνατότητα να κάνουν μακρινή βολή με σωστή πλεύση, ήταν από τα προτερήματα που μας έδωσαν πολλά ψάρια, και όχι μόνο τις συγκεκριμένες βραδιές. Τα χρώματα που μας δουλέψαν περισσότερο λόγω του βραδυνού ψαρέματος, ήταν το Sardine, το Glow Stripes, και το Blue Pink.

airity minnow colors carpmatchfishing

Το γεγονός ότι ψαρεύαμε κοντά σε φώτα, ήταν καθοριστικό, συν ότι τα σαφρίδια κυνηγούσαν γόνο σαρδέλας. Το Sayoris, το Pink Barrakuda και το Ghost έχουν δουλέψει σε ταραγμένη θάλασσα , ειδικά στα λαβράκια και στα μελανούρια.

airity minnow ghost lavraki carpmatchfishing

Τα 5 εκατοστά που έχουν μήκος, μαζί με τα 8 γραμμάρια βάρος, βολεύουν να δουλευτούν με τα πιο κοινά καλάμια του lrf, μέχρι και τα 8-10 max casting weight. Εμείς που τα ψαρέψαμε και με max 7 gr καλάμια, μια χαρά δούλεψαν. Οι σαλαγγιές είναι μεγάλης αντοχής, και με ένα καλό πλύσιμο μετά απο το ψάρεμα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όπως και τα split rings.

soul lures airity glow stripes carpmatchfishing

Τα χρώματα τους είναι αντοχής και δεν ξεθωριάζουν εύκολα απο δαγκώματα και χτυπήματα. Αξίζει και με το παραπάνω να τα έχετε στην συλλογή σας, γιατί σε ταραγμένη θάλασσα, κόντρα δυνατό αέρα, όταν τα ψάρια τρώνε μακριά και δεν φτάνονται με κοινά τεχνητά, δεν έχουν αντίπαλο.

SOUL LURES AIRITY PENCIL MINNOW carpmatchfishing

Επίσης είναι τρομερά σημαντικό ότι μπορείτε να ψαρέψετε όλες τις στήλες του νερού, πατωτά, μεσόνερα, αφρό, διότι είναι fast sinking τεχνητά. Απλά τα αφήνετε να βυθιστούν στο επιθυμητό βάθος, και ξεκινάτε την πλεύση σας! Καλή σας επιτυχία!

soul lures airity pencil minnow kokkalia carpmatchfishing

airity pencil colors carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ::

oceanic logo

OceanicTeam - I. & A. Κεφαλάς O.E.
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 171, Καισαριανή
Τηλέφωνο: 21 0721 9221
www.oceanicteam.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.