Spinning
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

spinning-gt-bio-carpmatchfishing-lavrakiΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning: Kουταλάκια GT-BIO

Συντακτική ομάδα carp-matchfishing.gr

Του Δημήτρη Σφαλτού

H Gt-bio είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή τεχνητών δολωμάτων για την θάλασσα και το ψάρεμα στα γλυκά νερά. Το επιτελείο της έχει σχεδιάσει μια μεγάλη και καινοτόμα σειρά από μεταλλικά τεχνητά δολώματα/κουταλάκια, με βάση τους νόμους της υδροδυναμικής, της δημιουργίας μοναδικών δονήσεων μέσα στο νερό, και της άμεσης προσέλκυσης των αρπακτικών ψαριών.

Τα πρωτοπόρα και μοναδικά αυτά σχέδια, μπορούν να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στην τεχνική του spinning με κουταλάκια , και να δώσουν αποτελέσματα σε μέρη που τα ψάρια έχουν δει τα πάντα στα μάτια τους.

 

 


Στις δοκιμές που κάναμε σε πραγματικές συνθήκες ψαρέματος, δοκιμάσαμε μερικά αποκλειστικά σχέδια της Gt-bio, με πολύ ιδιαίτερες πλεύσεις, μοναδικά έντονα χρώματα, και σε βάρη ικανά να ψάχνουν τα αρπακτικά σε μεγάλες αποστάσεις.

gtbio-lures-carpmatchfishing.jpg

Τα κουταλάκια/vibrating lures της Gt-bio έχουν σχεδιαστεί με βάση απλούς νόμους της υδροδυναμικής και της φυσικής , που όμως μπορούν να κάνουν την διαφορά. Χειριστήκαμε δύο καλάμια spinning, ένα light 10-30 γρ, με δράση κορυφής, και ένα μεσαίο spinning 20-50 gr, με την ίδια δράση.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη δράση είναι απαραίτητη για το ψάρεμα με κουταλάκια, καθώς τα τινάγματα για να αποδοθούν σωστά οι πλεύσεις, είναι σε συνεχή βάση. 

 kollio-gtbio-carpmatch

Οι μηχανισμοί μας ήταν γεμάτοι με νήμα 1 ΡΕ, χειριστήκαμε αόρατο fluorocarbon παράμαλο διαμέτρου 0,28 χιλ, ενώ για το μεγάλο κουτάλι των 40 γρ, το νήμα ήταν κλάσης 1,2 ΡΕ και το παράμαλο 0,35 αόρατο .

Στην πλειονότητα τα ψάρια που πιάσαμε ήταν κυρίως λαβράκια, ενώ δεν έλειπαν και τα κλασικά αρπακτικά (γοφάρια, παλαμίδες, κοκκάλια), που αλιεύονται με την χρήση των κουταλιών.

gtbio-metallures-spinning-carpmatchfishing.jpg

Μερικά μοντέλα λόγω ιδιαίτερης πλεύσης και χρωματισμού, τα δοκιμάσαμε και στα γλυκά νερά, με στόχο τις πέστροφες, με την τεχνική του spinning.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά, για να δούμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε τεχνητού δολώματος, την πλεύση του και πως δουλεύεται σωστά.

Alligator

Η ονομασία του προέρχεται από το σχήμα του που έχει την μορφολογία του κεφαλιού αλιγάτορα. Όμως άλλο είναι αυτό που εντυπωσιάζει, και δεν είναι μόνο το όνομά του.

alligator-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Το αυλάκι που υπάρχει κατά μήκος του, είναι προϊόν της σύγχρονης υδροδυναμικής και δεν επιτρέπει στο τεχνητό τον ανεξέλεγκτο στροβιλισμό, αλλά μια μοναδική κίνηση που δεν μοιάζει με άλλου κουταλιού!

alligator-2-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Αντανακλάει ομοιόμορφα το φως προς κάθε κατεύθυνση και έχει βολή ,που θα σας κάνει να εκπλαγείτε για το είδος του τεχνητού δολώματος! Θα το βρείτε σε ροζ και κόκκινο χρώμα και στα 20 γραμμάρια. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε την πλεύση που κάνει.

alligator-spinning-carpmatchfishing.jpg

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις πλεύσεις πουμπορείτε να πραγματοποιήσετε με το Alligator της Gt-bio

Leapfrog

Μία ακόμα καινοτομία της GT-BIO που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο κενό στο κοίλο αυτό κουταλάκι, δίνοντας μια μοναδική κίνηση με ελάχιστη αντίσταση στο καλάμι, έντονο παιχνίδισμα και την αυταπάτη διαφάνειας όπως ακριβώς κάνει ο γόνος.

leapfrog-spinning-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Ακόμα το συγκεκριμένο τεχνητό παγιδεύει αέρα και δημιουργεί φυσαλίδες κατά την πτώση του στο νερό, καθώς δημιουργεί και μια διακριτική συχνότητα δονήσεων, που εκτιμούνται από τα αρπακτικά! Ιδανικό για ήπιο καιρό και καθαρά νερά!

Θα το βρείτε στα 20gr και σε τρεις χρωματισμούς! Πορτοκαλί , κόκκινο και ροζ!

leapfrog-2-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε την πλεύση που κάνει το κουταλάκι leapfrog.

leapfrog-pleysi-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις πλεύσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με το leapfrog της Gt-bio

Variant Cavalry

To «λαγωνικό» της GT-BIO. Ανήκει στην κατηγορία των vibrating lures. Σίγουρα αν υπάρχει κάποιο καχύποπτο ψάρι στη περιοχή που να έχουν δει πολλά τα μάτια του, το τεχνητό αυτό μπορεί να δώσει την λύση .

variant-gtbio-spinning-carpmatchfishing.jpg

Πρόκειται ακόμα για μια καινοτομία, όπου η GT-BIO χρησιμοποίησε τις αρχές των vibrating blades. Έτσι για ακόμα μια φορά ,ήρθε μια λάμα να προστεθεί σε ένα κεφάλι, που παίζει το ρόλο του βάρους.

 

variant-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Το Variant δημιουργεί πολλές δονήσεις μέσα στο νερό, καθώς δουλεύει σε γωνία, ενώ με τις τρύπες που έχει στο πάνω μέρος του, μπορεί να δουλέψει και πιο ακραίες γωνίες, δημιουργώντας μεγαλύτερη βύθιση και θόρυβο μέσα στο νερό.

cavalry-spinning-carpmatchfishing.jpg

Η παραμάνα μπορεί να μπει σε παραπάνω από μία θέσεις, χαρίζοντας κάθε φορά διαφορετικά πλεύση. Mπορούμε να κάνουμε πλεύση με σταθερή ανάκτηση και να χρησιμοποιήσουμε το cavalry σαν vibration lure,  ενώ μπορούμε να κάνουμε πτώσεις και σηκώματα με την κίνηση twitch (τίναγμα του καλαμιού προς τα πάνω).

big-sea-bass-spinning-gtbio-carpmatchfishing

Με το Variant είχαμε την τύχη να αναμετρηθούμε με πολλά λαβράκια, σε λιμάνια και βαθιά βραχώδη νερά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις πλεύσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει το Gt-bio cavalry.

 

Κάνει λόγω βάρους πολύ μακρινές βολές και μπορούμε να το δουλέψουμε σε όλα τα βάθη της θάλασσας. Θα το βρείτε σε μπλε χρώμα και βάρος 20 γρ.

lavraki-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Single curve ΙΙ

Είναι γεγονός ότι κάθε τραυματισμένο πλάσμα στο νερό, αποτελεί την πρώτη επιλογή για τα αρπακτικά, εφόσον το γεύμα είναι εξασφαλισμένο με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας!

spoon-II-spinning-carpmatchfishing.jpg

Το single curve ΙΙ σχεδιάστηκε ακριβώς για να μιμείται όσο πιο τέλεια κάτι τέτοιο! Το κουταλάκι έχει ανοιχτή πλεύση ώστε να παράγει σπασμωδικές κινήσεις και να αφήνει και της ανάλογης συχνότητας δονήσεις!

singlecurve-gtbio-carpmatchfishing-spinning.jpg

Το αποτέλεσμα κατά την κίνηση είναι πραγματικά μοναδικό και το τεχνητό απευθύνεται σε μεσαίου μεγέθους αρπακτικά όπως σπάθες, λούτσους, λίτσες, γοφάρια, κλπ! Θα το βρείτε στα 40gr και σε χρώματα, ροζ και πορτοκαλί!

curvespoon-gtbio-carpmatchfishing.jpg

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις πλεύσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με το Gt-bio single curve II

Cicada

Εμπνευσμένο από τον σχεδιασμό των υπολοίπων μοντέλων cicadas, σχεδιάστηκε το κουταλάκι αυτό με το πλατύ παρουσιαστικό, και μια βαθιά εσοχή που εκτονώνει το νερό με έντονους ελιγμούς. Το cicada spoon με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να αφήνει ξωπίσω του διακεκομμένους έντονους στροβίλους νερού που στην κυριολεξία «σφαλιαρίζουν» το ψάρι που ακολουθεί.

cicada-carpmatchfishing.jpg

Οι μικτές αντανακλάσεις του βασικού σώματος και μιας έξτρα λεπίδας διαφορετικού χρώματος, που βρίσκεται μεταξύ σαλαγγιάς και κουταλιού, συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία για μια καλή επίθεση! Το cicada μπορεί να δουλέψει με δύο κύριες τεχνικές ανάκτησης.

Με σταθερή ανάκτηση δουλεύει σαν spinner bait, δημιουργώντας στροβιλισμούς , αντανακλάσεις και ελιγμούς σε οριζόντια πλέυση. Κάνοντας όμως απότομα χτυπήματα τύπου twitch, μπορεί να αναπηδά με ελιγμούς κάθετα προς τον βυθό, σαν σιλικόνη με μολυβοκεφαλή που τινάζεται από τον βυθό και επιστρέφει σε αυτόν.

trout-spinning-carpmatchfishinggr.jpg

Στις δοκιμές μας, το χρησιμοποιήσαμε πάρα πολύ στα ψαρέματα στα γλυκά νερά, και ειδικά στο ψάρεμα της πέστροφας, με πολύ καλά αποτελέσματα. Θα το βρείτε στα 21gr και σε έντονο κόκκινο χρώμα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις πλεύσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με το cicada της Gt-bio.

Καλή σας επιτυχία με τα κουταλάκια της GT-BIO. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος

LUCKY FISHING

www.lucky-fishing.gr

ΤΗΛ : 2610334810 – 2610432611 – 2610910037 

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.