Spinning
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

labraki-fishmakerΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ SPINNING ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Βαρέλης

Καλάμι spinning – Dragon fishmaker 3-18

Μηχανισμός spinning –Dragon fishmaker FD 925I

Στην συγκεκριμένη μας δοκιμή είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα εξειδικευμένο εξοπλιστικό πακέτο για την τεχνική του spinning, το δίσπαστο Dragon fishmaker 3-18 και τον μηχανισμό fishmaker FD 925i.

Tα άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά, το άψογο φινίρισμα και οι πολύ καλές επιδόσεις είναι που κάνουν το σύνολο αυτό της DRAGON κάτι παραπάνω από ελκυστικό. Το μεγάλο ατού αυτού του εξοπλισμού όμως, είναι η εξειδικευμένη χρήση με σιλικονούχα δολώματα.

 

 

 

Το καλάμι Fishmaker 3-18 είναι ένα δίσπαστο καλάμι με ολικό μήκος 2,60 μέτρα και μήκος μεταφοράς 1,34 μέτρα. Το υλικό κατασκευής του είναι ο άνθρακας toray carbon . Λόγω αυτών των ποιοτικών υλικών το καλάμι έχει αμελητέο βάρος και μια δράση  fast , με fast προς medium power , με άμεση επαναφορά και προοδευτικό χαρακτήρα στα μεγάλα φορτία.

fishmakerdragonΤο casting weight είναι 3-18 γρ, και μπορεί άνετα να διαχειριστεί σιλικόνες, υβριδικά δολώματα και μικρά τεχνητά ψαράκια. Εκεί που το καλάμι διαφέρει από τα υπόλοιπα της αγοράς , είναι η μύτη του από fiber glass, η οποία είναι εξειδικευμένη για την χρήση με σιλικόνες!

fishmakerdragonrod

Οι οδηγοί του είναι 10 στον αριθμό( fuji alconite) και αποτελούνται από έναν διπλής και 9 μονής γέφυρας. Οι 10 οδηγοί είναι κατασκευασμένοι από ποιοτικό υλικό( fuji alconite) και ενδείκνυνται και για χρήση με νήμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το μεγάλο ατού του καλαμιού είναι η κοντή βάση λαβής που δεν ξεπερνά την άρθρωση του αγκώνα , επιτρέποντας κάθε δυνατή κίνηση του τεχνητού, όπως τινάγματα jerking-twitching , απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, και εύκολες βολές.

Η βάση του μηχανισμού είναι βιδωτή fuji VSS προς τα κάτω χωρίς να σέρνεται ο μηχανισμός. Τα μαύρα χρώματα, το λεπτό blank (από τα λεπτότερα της αγοράς), οι όμορφες επιφάνειες με φελλό , είναι τα σημεία κατατεθέν του Fishmaker 3-18 , χαρίζοντάς του ένα υψηλό τόνο επιβλητικότητας και καλαισθησίας. Το καλάμι έχει 2 χρόνια εγγύηση!

dragon fishmaker reel

Ο μηχανισμός fishmaker FD 925i είναι από τους κορυφαίους της εταιρίας Dragon, και εμφανίζει πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από γραφίτη και για μειωμένο βάρος, αντοχή στη διάβρωση και στο πέρασμα του χρόνου.

Η μπομπίνα του έχει μεγάλη χωρητικότητα, είναι πολύ ρηχή για να δέχεται νήμα, διαθέτει 12 ειδικά σφραγισμένα ρουλεμάν για αβίαστες κινήσεις, σύστημα αντιεπιστροφής, εφεδρική μπομπίνα, ταχύτητα 4,4-1, βάρος 296 γρ, υπερπροοδευτικά μπροστινά φρένα με μεγάλους πολλαπλούς δίσκους και τέλος μανιβέλα τιτανίου για ακόμη περαιτέρω μείωση του βάρους του μηχανισμού.

Ο όλος σχεδιασμός του Fishmaker δίνει 20% περισσότερο τύλιγμα του νήματος/πετονιάς, 30% μακρύτερο πέταγμα και λόγω των μεγάλων δίσκων 100% καλύτερη απόδοση των φρένων. Τέλος η αναδίπλωση μεγάλου τμήματος του νήματος ( 74 εκατοστά σε κάθε μανιβελιά) επιδρά θετικά στην δύναμη, αλλά και στην αντοχή των τμημάτων του μηχανισμού. Ο τελευταίος έχει 5 χρόνια εγγύηση!

Τεστ ψαρέματος

Για να κατασταλάξεις σε μια πλήρη εικόνα για ένα σετ καλαμιού –μηχανισμού πρέπει πραγματικά να το φέρεις στα άκρα! Έτσι επέλεξα να αναμετρηθώ με ένα παμπόνηρο ψάρι, με απρόβλεπτη συμπεριφορά, μαχητικό ,με οργιώδη δύναμη, ταχύτητα και αντοχή.

dragon c-thru

Μιλάμε φυσικά για το λαβράκι, τον πόθο των περισσότερων spinners της Ελλάδας! Ο μηχανισμός γεμίστηκε με το C-THRU αόρατο 0,15 χιλ νήμα της Dragon , και δοκιμάσαμε και πολλά σιλικονούχα δολώματα της Dragon, όπως τα chucky, demon, lunatic και minnow.

Ειδικά τα Chucky είναι σιλικόνες νεάς γενιάς, με κούφιο εσωτερικό, που γεμίζουν με λάδι ψαριού, και έχουν δείξει μεγάλη αποτελεσματικότηττα στα δύσκολα ψάρια.

 collage chucky

Οι βολές γινόταν σε πολύ μακρινές αποστάσεις, ακόμα και με μολυβοκεφαλές των 10 γρ, χάρη στην δράση κορυφής του Fishmaker , το 2,60 μήκος, και στην μεγάλη μπομπίνα του μηχανισμού fishmaker.

Οι ανακτήσεις με τον fishmaker πραγματικό παιχνίδι, αβίαστες, χάρη στα πολλά(8+1) ρουλεμάν και στο αντιδονητικό του σύστημα.

dragon jigheadsΌταν πια το μεγάλο λαβράκι αγκιστρώθηκε, εκεί πραγματικά ξεδιπλώθηκαν όλα τα προτερήματα του σετ που δοκίμαζα. Η μύτη του καλαμιού με την γρήγορη επαναφορά δεν άφηνε στο λαβράκι να κάνει το κόλπα του, τα φρένα δόθηκαν χωρίς κολλήματα και, και σε όλη την διάρκεια της μάχης. Ο μηχανισμός fishmaker έπαιρνε ταχύτατα όλα τα μπόσικα και το ψάρεμα γινόταν μια όμορφη εμπειρία .

Ένα λαβράκι των 4, 5 κιλών ήταν το τρόπαιο της ημέρας, ένα ψάρι που μου έδωσε ξεχασμένα συναισθήματα χαράς. Ήταν μια δοκιμή που την καταχάρηκα , χάρη στο καλάμι και μηχανισμό fishmaker της Dragon. To εξοπλιστικό αυτό πακέτο το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ενδείκνυται για όλα τα ψαρέματα τύπου spinning με σιλικονούχα δολώματα που δεν ξεπερνούν τα 18 γρ, σε θάλασσα και στα γλυκά νερά.

dragon fishmakerΕίναι ένα σετ πασπαρτού γιατί λόγω της δράσης του μπορεί να δουλέψει και με μικρά τεχνητά ψαράκια και με υβριδικά τεχνητά δολώματα.  Τα λιτά χρώματα, ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του καλαμιού και του μηχανισμού, τα καινοτόμα και αποκλειστικά συστήματα λειτουργίας, η άψογη συμπεριφορά, κάνουν αυτό το πακέτο ελκυστικότατο για το ψάρεμα spinning και για αυτούς που χρησιμοποιούν τις σιλικόνες για να αναμετρηθούν με μεγάλα και καχύποπτα ψάρια, σαν το λαβράκι.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Rizoulis sport fishing store

logo-rizoulis4

Τηλ 24940-22764

www.rizoulis.gr

www.carp-matchfishing.gr

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.