Απαγορεύσεις για ψάρεμα
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

Hpeiros limni aoou apagoreusi alieias carpmatchfishingAπαγόρευση αλιείας στην λίμνη των πηγών Αωού και στα υπόλοιπα εσωτερικά ύδατα της Ηπείρου

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης (αριθ.52015/1798/'26-4-2018 Απόφασης) , για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών του γλυκού νερού, απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2018 έως 31 Μαΐου 2018.

Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ψαριών), η απαγόρευση ισχύει από 1 Μαΐου έως 25 Ιουνίου 2018.

 

Η απαγόρευση αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα.

Η απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στην Λίμνη Πηγών Αώου ισχύει μέχρι και 30/6/2018.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής τιµωρούνται σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρα 11 και 17 του Ν.∆. 420/1970 ,όπως αντικαταστάθηκαν µε το άρθρο 9 του Ν. 2040/1992). Συγκεκριµένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίµου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνοµων αλιεµένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα µε την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Για την τήρηση της απόφασης υπεύθυνες είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.