Ειδήσεις
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

kataskinosi-gia-psarema-giannena-carpmatchfishingΣυστάσεις και παρατηρήσεις των αστυνομικών αρχών Ιωαννίνων για την κατασκήνωση των ερασιτεχνών ψαράδων στην λίμνη Παμβώτιδα

Toυ Χρήστου Μπάου

 

Το αγαπημένο μας χόμπι στα γλυκά νερά έχει ήδη ξεκινήσει για την καλοκαιρινή περίοδο του 2015 μετά την απαγόρευση του ενάμιση μηνός! Την πρώτη κιόλας μέρα της ψαρευτικής περιόδου και αξιοποιώντας την αργία του Αγίου Πνεύματος, πλήθος από ερασιτέχνες ψαράδες κατέκλεισαν τις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας με τον εξοπλισμό τους για να επιδοθούν στο ψάρεμα του κυπρίνου και όχι μόνο.

Η αναμονή λόγω της απαγόρευσης μεγάλη και η δίψα για ένα παρατεταμένο στρίγκλισμα των βομβητών ακόμα μεγαλύτερη έκανε πολλούς από εμάς να ετοιμάζουμε τον εξοπλισμό μας καιρό πριν καθώς γνωρίζαμε τις ιδιαιτερότητες των καιρικών συνθηκών και της πληθώρας των έτερων φίλων ψαράδων που θα συναντούσαμε εκείνη την μέρα!

 

 

Η λίμνη Παμβώτιδα βρίσκεται στα Ιωάννινα μέσα στον αστικό κύκλο, κατά ένα σεβαστό ποσοστό. Πολλοί από εμάς επιλέγουμε  για να στήσουμε τον εξοπλισμό μας, διαδεδομένα και πολυσύχναστα σημεία ,εντός αυτού του αστικού βίου. Η μακροχρόνια όμως παραμονή μας στις ακτές της Παμβώτιδας (συνηθισμένο φαινόμενο στην τεχνική του carp fishing) ,είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εγκατάσταση σκηνών (bivvies, brollies, shelters κτλ).

Ο δύσκολος καιρός των Ιωαννίνων είναι σε όλους μας γνωστός ,και κάνει το ψαρευτικό έργο όλο και πιο πολύπλοκο ,καθώς το κλίμα της πρωτεύουσας της Ηπείρου, θα έλεγα , μοιάζει κατά με αυτό του Λονδίνου.

skini-sti-broxi-psarema-giannena-carpmatchfishing

 

Τα πρώτα όμως προβλήματα για τους λάτρεις του carp fishing στην Παμβώτιδα δεν άργησαν να φανούν ,καθώς με την έναρξη της δραστηριότητας έγιναν και οι πρώτες συστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στους ψαράδες ,για παράνομη κατασκήνωση. Yπήρξαν καταγγελίες από περαστικούς, οι οποίοι ενοχλούνταν από την παρουσία των σκηνών!!!!

Είναι αρκετά θλιβερό να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ ψαράδων, περαστικών και Αρχών ,καθώς καθένας από αυτούς κάνει το χόμπι του (ψάρεμα, άθληση) και την δουλεία του (Αστυνομικές Αρχές). Το Ελληνικό Κράτος μέσω του Νόμου 392/76 αρ.10 δηλώνει ρητά ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών σε παραλίες, αιγιαλούς και γενικά κοινόχρηστους χώρους.

kataskinosi-psarema-ioannina-carpmatchfishing

 

Πολλοί από μας επικαλούμαστε άγνοια ,αλλά και άλλες νομοθετικές διατάξεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση στην όλη κατάσταση. Εκεί είναι που η διασκέδαση γίνεται «εφιάλτης»!!! Ο εφιάλτης αυτός λοιπόν μπορεί να ολοκληρωθεί με την επίδοση του «τσεκ» ,που μας ορίζει και επίσημα παραβάτες και παράνομους κατασκηνωτές. Το ποσό της παράβασης αυτής ανέρχεται στα 300 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο την εποχή που ζούμε.

bivvy-skines-ioannina-carpmatchfishing

 

Εκτός αυτού ,τα αστυνομικά όργανα έχουν την δικαιοδοσία να κινήσουν τις διαδικασίες του αυτοφώρου, καθώς η παράνομη κατασκήνωση υπάγεται στην κατηγορία των πλημμελημάτων. Προς το παρόν επίδοση χρηματικού προστίμου δεν έχει συμβεί.

Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι οι Αστυνομικές Αρχές κάνουν την δουλειά τους και εφαρμόζουν τους κανόνες και τους νόμους του ελληνικού Συντάγματος, κάνοντας έτσι την επιβολή προστίμου να μοιάζει όλο και πιο κοντά.

skini-giannena-carpmatchfishing

 

Καλό θα ήταν οι αρμόδιες αρχές να έρθουν σε συνεννόηση για την εύρεση λύσης ,που θα ήταν καλή για όλους μας! Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους ψαράδες ότι στην πόλη λειτουργεί χώρος οργανωμένου camping ακριβώς δίπλα από την λίμνη, κάνοντας έτσι την ζωή μας πιο εύκολη και το πολυήμερο χόμπι μας πιο ευχάριστο χωρίς τον φόβο επιβολής προστίμου!!!

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.