Ειδήσεις
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

katharismos-limnis-aoou-apo-paranomes-pagides-kai-dixtya-carpmatchfishingΚαθαρισμός της λίμνης πηγών Αωού από παράνομες παγίδες και δίχτυα από τον ΑΣΕΑ Ιωαννίνων

Δελτίο τύπου από τον ΑΣΕΑ Ιωαννίνων

"Την περασμένη Τρίτη 18/10/2016 πραγματοποιήθηκε κοινή εξόρμηση στην Λίμνη Πηγών Αώου με την συμμετοχή Θηροφυλάκων της 5ης Κ.Ο.Η , στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, και μελών του Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων.
Κατά την εξόρμηση εντοπίσθηκαν και απομακρύνθηκαν παράνομα μέσα αλίευσης της καραβίδας (νταούλια) αλλά και ψαριών (δίχτυα) ενώ τα αλιεύματα (καραβίδες) απελευθερώθηκαν στο φυσικό του περιβάλλον.
Από την εξόρμηση -η οποία θα επαναληφθεί- βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για την δράση των παράνομων που λυμαίνονται την ιχθυοπανίδα της Λίμνης Πηγών Αώου τα οποία και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα.


Το Δ.Σ.του Συλλόγου μας ευχαριστεί -για μία ακόμη φορά-θερμά τον προϊστάμενο θηροφυλακής και τους θηροφύλακες της 5η Κ.Ο.Η, το Δ.Σ, και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης ,αλλά και τον Διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου ,υπηρεσιακό όχημα του οποίου περιπολούσε στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

katharismos-limnis-aoou-pagides-auto-carpmatchfishing

Από την εξόρμηση -η οποία θα επαναληφθεί- βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για την δράση των παράνομων που λυμαίνονται την ιχθυοπανίδα της Λίμνης Πηγών Αώου τα οποία και θα αξιoποιηθούν κατάλληλα.-Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΣΕΑ Ιωαννίνων"

paranomes-pagides-limni-aoou-carpmatchfishing

Το ενημερωτικό site www.carp-matchfishing.gr και οι συντάκτες του, επικροτεί και πάλι αυτή την ενέργεια του συλλόγου ΑΣΕΑ Ιωαννίνων, η οποία έχει σαν σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της λίμνης Αωού, την ανάδειξη των παρανόμων και των μεθόδων που χρησιμοποιούν, καθώς και των καθαρισμό της λίμνης από παράνομα μέσα αλίευσης.

paranomi-pagida-kiourtos-limni-aoou-carpmatchfishing

Η πλούσια ιχθυοπανίδα της λίμνης πηγών Αωού, με τις πολλές καραβίδες, τους κυπρίνους, τους οξύρυγχους, και άλλα πολλά σπάνια ψάρια, έχει πέσει θύμα της ασυδοσίας και των παράνομων ψαράδων, εδώ και αρκετά χρόνια. Tα δίχτυα που έχουν αφαιρεθεί από την λίμνη μαρτρούν το πρόβλημα, και δυστυχώς είναι μόνιμες καταστάσεις.

paranoma-dixtya-stin-limni-aoou-2-carpmatchfishing

paranoma-dixtya-stin-limni-aoou-carpmatchfishing

Τέτοιες ενέργειες αστυνόμευσης, απομάκρυνσης παρανόμων, και καθαρισμού από παράνομες παγίδες θα ήταν το βέλτιστο μέτρο για τα οικοσυστήματα των γλυκών νερών, εαν ήταν πιο τακτικά. Παρακάτω στην φωτογραφία βλέπετε ένα "νταούλι", μια παράνομη παγίδα σύλληψης καραβίδων, και όχι μόνο.

paranomi-pagida-gia-karavides-aoos-limni-carpmatchfishing

Συγχαίρουμε για την προσπάθεια όλα τα μέλη που απάρτιζαν αυτή την "'εφοδο" , και ελπίζουμε για συνεχείς μελλοντικές ενέργειες στο εγγύ μέλλον. Οι καραβίδες απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, μια πράξη που ενισχύει την μέθοδο του catch and release στα γλυκά νερά.

apeleutherosi-karavides-aoos-lake-carpmatchfishing

Ο σύλλογος ΑΣΕΑ Ιωαννίνων μας εφοδιάζει πάντα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από παρανομίες στα γλυκά νερά, ένα χρήσιμο μέσο κατάδειξης των προβλήμάτων.

karavida-dagkanes-carpmatchfishing

Ένα μεγάλο μπράβο στον ΑΣΕΑ Ιωαννίνων για αυτή του την ενέργεια, γιατί αποδεικνύει ότι είναι ένας σύλλογος που δεν μένει στα λόγια, προσπαθεί για την αστυνόμευση και την διάσωση των οικοσυστημάτων, και μας το δείχνει ευτυχώς αρκετά τακτικά.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.