Ειδήσεις
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

limni-polifitou-2-carpfishing-aseak-aliakmon-carpmatchfishingΗ απάντηση του Aθλητικού Σύλλογου Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης “Ο Αλιάκμων” για την κατάσταση στην λίμνη Πολυφύτου

Δελτίο τύπου από τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης "Ο Αλιάκμων"

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε ένας διάλογος, μετά από δημοσίευμα(Λίμνη Πολυφύτου:μια λίμνη σε σοβαρό αδιέξοδο, με πολλά προβλήματα από την υπεραλίευση),περί υπέρ αλίευσης και ανομίας στη λίμνη Πολυφύτου.

Σαν ενεργός σύλλογος που δραστηριοποιείται 25 χρόνια, κυρίως στη λίμνη Πολυφύτου, μέλος από το 2009 της ελληνικής ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ.), με συμμετοχές σε πανελλήνια και παγκόσμια πρωταθλήματα αλιείας, θα θέλαμε να πάρουμε θέση στο διάλογο που καλώς ξεκίνησε.

 


Όσον αφορά το δημοσίευμα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, όλα αυτά τα χρόνια, από δημιουργίας της λίμνης, δεν υπήρξε κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για την επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο απαρχαιωμένο και ασαφές. Άποψη μας είναι να ανανεωθεί και να διευκρινιστεί, θα μπορούσαμε να πάρουμε παραδείγματα από χώρες της Ευρώπης.
Η αλιευτική διαχείριση της λίμνης δεν μπορεί να βασίζεται στα λεγόμενα μόνο των επαγγελματιών αλιέων. Είναι απαράδεκτο να διαφημίζουμε ότι είμαστε η περιφέρεια με τις περισσότερες λίμνες και επιφανειακά ύδατα, και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να μην διαθέτει ιχθυολόγο.

aliakmon-logo-carpmatchfishing

Σαν σύλλογος πιστεύουμε ότι επιτέλους πρέπει να μπει μία τάξη, για να προχωρήσουμε περαιτέρω. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία κινητικότητα της περιφέρειας, σε σχέση με την αξιοποίηση της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής. Η λίμνη είναι μία περιοχή με πάρα πολλές προοπτικές ανάπτυξης και τουρισμού με πολλαπλά οφέλη για όλους, αρκεί να το πιστέψουμε.

Η ουσία είναι ΤΙ θέλουμε να κάνουμε, αφού το αποφασίσουμε αυτό σαν κοινωνία, όλοι μαζί ενωμένοι να το υποστηρίξουμε για να πετύχει. Εμείς σαν σύλλογος έχουμε προτάσεις και ιδέες, και είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τους φορείς.
Με τιμή το Δ.Σ.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.