Κόμποι
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

grinner knot o carp matchfishing gr.jpgO κόμπος Grinner / Grinner Knot

Του Δημήτρη Σφαλτού

O κόμπος grinner είναι ένας πολύ καλός κόμπος για να δένουμε παράμαλα από πετονιά ή από νήμα, πάνω σε στριφτάρια και σύνθετους συνδέσμους.

Όταν γίνεται σωστά διατηρεί την δύναμη της πετονιάς, χωρίς να χάνεται μεγάλη ισχύ από τον κόμπο.

Είναι ένας τέλειος κόμπος για το οπλοστάσιο του κάθε ψαρά, πολύ χρήσιμος σε όλες τις τεχνικές casting, carpfishing, spinning κτλ.

 

 

 

 

Για να ξεκινήσουμε την δημιουργία του κόμπου, θα χρειαστούμε ένα στριφτάρι , το νήμα ή την πετονιά που θέλουμε να δέσουμε.

grinner-knot-1.jpg/www.carp-matchfishing.gr/knots

Περνάμε δύο φορές από τον κρίκο του στριφταριού την πετονιά μας, ή το νήμα μας.

grinner-knot-2.jpg/www.carp-matchfishing.gr/knots

Δημιουργούμε μια μεγάλη θηλιά με την άκρη της πετονιάς ή του νήματος.

grinner-knot-3.jpg/www.carp-matchfishing.gr/knots

Περνάμε την πετονιά μας μέσα από την μεγάλη θηλιά που δημιουργήσαμε, μέχρι και 5 φορές, προσέχοντας πάντα να κυκλώνουμε και τα δύο κομμάτια της πετονιάς. Σαλιώνουμε τον κόμπο και σφίγγουμε σιγά-σιγά.

grinner-knot-2-carp-matchfishing-gr.jpg 

Η τελική και πραγματική μορφή του κόμπου .

Ο κόμπος grinner, εαν φτιαχτεί σωστά, μπορεί να διατηρήσει το 95% της αντοχής της πετονιάς ή του νήματος. Πρόκειται για έναν εξαίσιο κόμπο, χρήσιμο σε όλες τις τεχνικές ψαρέματος.

Καλή σας επιτυχία!

www.carp-matchfishing.gr

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.