Ειδήσεις
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

paranoma dixtya limni kaiafa carpmatchfishingΔεν έχουν όρια οι παράνομοι ψαράδες με δίχτυα στην λίμνη Καϊάφα!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Οργιάζουν οι παράνομοι αλιείς στην λίμνη Καϊάφα, στον νομό Ηλείας. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά σειρά διχτυών, στο κανάλι που οδηγεί στην ανοιχτή θάλασσα.

Τα δίχτυα είναι σε σειρά μεταξύ τους , καλύπτοντας όλο το άνοιγμα του καναλιού, ενώ έχουν στηθεί και στύλοι , προκειμένου να δένονται πιο εύκολα τα δίχτυα από την μία άκρη στην άλλη!

 

Η λίμνη Καϊάφα είναι ένας πλούσιος υδροβιότοπος, και φιλοξενεί πλήθος ψαριών, εφόσον επικοινωνεί με την ανοιχτή θάλασσα, στο Ιόνιο πέλαγος. Υπάρχει ένα μικρό κανάλι, όπως βλέπετε και στους επισυναπτόμενους χάρτες, το οποίο είναι ο δίαυλος μεταξύ της λίμνης και της θάλασσας.

limni kaiafa ileia carpmatchfishing

Tα δίχτυα το βάζουν σχεδόν κάθε μέρα παράνομοι ψαράδες, στο σημείο που ξεκινά το κανάλι της λίμνης να εκβάλει στην ανοιχτή θάλασσα. Η νομοθεσία απαγορεύει ρητά την ύπαρξη διχτυών σε λίμνες, πόσο μάλλον σε διαύλους και κανάλια, τα οποία επικοινωνούν με την θάλασσα.

limni kaiafa ileia xartis carpmatchfishing

Σε αυτό το σημείο, έχουν βρει οι επιτήδειοι παράνομοι ψαράδες, την ευκαιρία να το φράζουν κάθε μέρα με 3-4 σειρές ,διχτυών κάθετα με το κανάλι. Από τοπικές έμπειρες πηγές, τα αλιεύματα των διχτυών αυτών τα προηγούμενα χρόνια ήταν κυρίως λαβράκια, κέφαλοι, τσιπούρες, ενώ δεν έλειπαν τα ενδημικά ψάρια του γλυκού νερού, της λίμνης Καϊάφα.

Τα τελευταία χρόνια η στάθμη του καναλιού επικοινωνίας έχει πέσει αισθητά, και μόνο σε περιόδους μεγάλων βροχοπτώσεων γεμίζει με νερό. Τα δίχτυα βέβαια ακόμη εκεί βρίσκονται , αλλά τα παράνομα αλιεύματα περιόρίστηκαν στα λιμνίσια ενδημικά είδη, όπως οι κυπρίνοι, οι πεταλούδες, και οι κέφαλοι. Τοπικές έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τα δίχτυα σηκώνονται καθημερινά (και μπροστα σε επισκέπτες της λίμνης), με τα ανωτέρω αλιεύματα. Ο υδροβιότοπος όμως αυτός, αξίζει την προστασία της πολιτείας, και όλων των τοπικών φορέων. Τα περισσότερα σημεία της λίμνης τα ψαρεύουν καθημερινά αλλοδαποί ψαράδες, ειδικά με την χρήση ψαροτροφών.

dixtya limni kaiafa paranomies carpmatchfishing

Οι τοπικές αρχές έχουν ενημερωθεί για το συμβάν με τα δίχτυα, από τοπικούς φορείς που ενημέρωσαν για τις εν λόγω παρανομίες. Περιμένουμε έγκαιρη αντιμετώπιση του παράνομου αυτού φαινομένου από την αστυνομία, και να αποδοθούν στους παράνομους ψαράδες οι ποινές που ορίζει ο νόμος.

limni kaiafa dixtya paranoma carpmatchfishing

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.