Casting
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

Casting

psarema palamidas casting me heavy match carpmatchfishingCasting:Ψάρεμα παλαμίδας, με άρωμα «heavy» match και predator φελλούς!!!

Του Δημήτρη Παπαχρήστου

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Δημήτρης Παπαχρήστου

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο ψάρεμα ενός πολύ δυνατού και ευκίνητου μαχητή , της παλαμίδας. Είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή η σκέψη σας έχει οδηγηθεί σε δύο πιθανές τεχνικές , το spinning ή το jigging.

Κι όμως όχι! Ξεχάστε ότι σκέφτεστε και πάμε να δούμε μαζί βήμα-βήμα μια τεχνική, με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Και αυτή η προσέγγιση είναι πάρα πολλές απαραίτητη, γιατί οι παλαμίδες συχνά σνομπάρουν οποιοδήποτε τεχνητό δόλωμα, και τρώνε μόνο σε νωπό ψαροδόλι...

 

 

casting me floats 2 carpmatchfishingCasting:Ψαρεύοντας σε απαιτητικούς βυθούς με Floats!

Του Νίκου Ιώβη

Όλοι μας λίγο πολύ το Float το χρησιμοποιούμε στη τεχνική του Casting. Είτε είναι σε βαθιά λιμάνια, ή σε ρηχές παραλίες που άλλοτε υπάρχει ποσειδωνία και άλλοτε βράχια.

Είναι ένα εργαλείο που θα πρέπει να έχει στην κασετίνα του ο κάθε παράκτιος ψαράς ,μιας και μας προσφέρει την άνεση να κυνηγήσουμε ψάρια, σε συνθήκες που η θάλασσα είναι θολή ή φουρτουνιασμένη, και όχι μόνο.
Τι είναι όμως τα floats, πως τα χρησιμοποιούμε και πού στοχεύουμε;

enalaktika-kai-dorean-dolomata-gia-psarema-casting-carpmatchfishingΕναλλακτικά και δωρεάν δολώματα για το ψάρεμα!
Του Παναγιώτη Ράμφου
Φωτογραφίες:Παναγιώτης Ράμφος
Στην μέχρι τώρα ψαρευτική μας πορεία, έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα ειδών αλιείας, για να προμηθευτούμε τα δολώματα για το ψάρεμά μας.

Είτε η τεχνική είναι casting, match fishing, Bolognese, απίκο, ψάρεμα στα γλυκά νερά, το δόλωμα είναι απαραίτητο. Υπάρχουν όμως στην φύση πάρα πολλά φυσικά και δωρεάν δολώματα, στο εμπόριο πάρα πολλά εναλλακτικά δολώματα, που μπορούν να κάνουν την διαφορά, και να μας είναι είτε ανέξοδα, είτε πολύ οικονομικά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω, για να «χυθεί» άπλετο φως στο ψαρευτικό μας τοπίο...

 

 

melanouria-sta-floats-casting-sp-carpmatchfishingCasting:Μελανούρια στα floats!

Του Σπύρου Σταυρόπουλου

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι καλοκαιρινοί μήνες δεν είναι και ότι καλύτερο για μεγάλες ψαρευτικές επιτυχίες, βέβαια πολλές φορές υπάρχουν και εξαιρέσεις. 

Στα μέσα Ιουλίου έχοντας αρκετό χρόνο στην διάθεση μου, αποφάσισα να κάνω μια κοντινή εξόρμηση για ένα νυχτερινό ψάρεμα casting σε μια παραλία του κορινθιακού, ελπίζοντας ότι ίσως πέσω στην κατάλληλη βραδιά για ένα αποδοτικό ψάρεμα.

Σε αυτό μας το εγχείρημα μας βασικός μας σύμμαχος θα ήταν οι αρματωσιές με floats, τεχνικά εξαρτήματα που ανασηκώνουν το δόλωμα πιο ψηλά, έτσι ώστε να γίνεται πιο ορατό από τα ψάρια.

Μιας και ήμουν ήδη γνώστης της περιοχής, η εξόρμηση ήδη "μύριζε"...μελανούρι!

 

rock-fishing-sargos-casting-carpmatchfishingROCK FISHING-Η ΑΓΡΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ CASTING!
Του Σπύρου Σταυρόπουλου

Το ψάρεμα από τα βράχια , το rock fishing, κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις από θηράματα, τα τοπία είναι εντυπωσιακά, οι συνθήκες απόλυτα άγριες και αποδοτικές.

Εάν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια εργονομία στο ψάρεμα από τα βράχια, τα πράγματα γίνονται πιο απλά, και η τεχνική μπορεί να μας χαρίσει εντυπωσιακές ψαριές!

Το ψάρεμα από βραχώδη σημεία θεωρείται για πολλούς κουραστικό, γιατί είναι αρκετά δύσκολη η κίνηση πάνω στα βράχια. Ακόμη δυσκολότερο είναι τον χειμώνα που έχει αρκετό κρύο και ειδικά εάν έχει βάλει καιρό, και τα κύματα σκάνε με μανία πάνω στα βράχια.
Αυτοί πιστεύω είναι μερικοί από τους λόγους που οι περισσότεροι ψαράδες δεν κάνουν ένα rock ψάρεμα και προτιμούν κάτι πιο εύκολο, όπως μια παραλία, ή ένα μόλο, και σε γενικές γραμμές ένα ψαρευτικό σημείο όπου θα έχουν το αυτοκίνητο δίπλα τους.

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.