Ειδήσεις
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

Ειδήσεις

limni-polifitou-2-carpfishing-aseak-aliakmon-carpmatchfishingΗ απάντηση του Aθλητικού Σύλλογου Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης “Ο Αλιάκμων” για την κατάσταση στην λίμνη Πολυφύτου

Δελτίο τύπου από τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης "Ο Αλιάκμων"

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε ένας διάλογος, μετά από δημοσίευμα(Λίμνη Πολυφύτου:μια λίμνη σε σοβαρό αδιέξοδο, με πολλά προβλήματα από την υπεραλίευση),περί υπέρ αλίευσης και ανομίας στη λίμνη Πολυφύτου. Σαν ενεργός σύλλογος που δραστηριοποιείται 25 χρόνια, κυρίως στη λίμνη Πολυφύτου, μέλος από το 2009 της ελληνικής ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ.), με συμμετοχές σε πανελλήνια και παγκόσμια πρωταθλήματα αλιείας, θα θέλαμε να πάρουμε θέση στο διάλογο που καλώς ξεκίνησε.

katharismos-limnis-aoou-apo-paranomes-pagides-kai-dixtya-carpmatchfishingΚαθαρισμός της λίμνης πηγών Αωού από παράνομες παγίδες και δίχτυα από τον ΑΣΕΑ Ιωαννίνων

Δελτίο τύπου από τον ΑΣΕΑ Ιωαννίνων

"Την περασμένη Τρίτη 18/10/2016 πραγματοποιήθηκε κοινή εξόρμηση στην Λίμνη Πηγών Αώου με την συμμετοχή Θηροφυλάκων της 5ης Κ.Ο.Η , στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, και μελών του Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων.
Κατά την εξόρμηση εντοπίσθηκαν και απομακρύνθηκαν παράνομα μέσα αλίευσης της καραβίδας (νταούλια) αλλά και ψαριών (δίχτυα) ενώ τα αλιεύματα (καραβίδες) απελευθερώθηκαν στο φυσικό του περιβάλλον.
Από την εξόρμηση -η οποία θα επαναληφθεί- βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για την δράση των παράνομων που λυμαίνονται την ιχθυοπανίδα της Λίμνης Πηγών Αώου τα οποία και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα.

minisi-gia-paranoma-dixtya-se-limni-tis-florinas-carpmatchfishingΜήνυση για παράνομα δίχτυα σε λίμνη στην Φλώρινα

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Δελτίο τύπου από τον ΑΣΕΑΦ/Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας

Ο Α.Σ.Ε.Α.Φ στις 10/10/16 προέβη σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου με την βοήθεια του ΑΤ Φλώρινας μετά από καταγγελία μέλους για ύπαρξη διχτυών σε μικρή λιμνοδεξαμενή του τόπου μας. Tα εν λόγω δίχτυα μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Φλώρινας όπου έγινε και η μήνυση. Τέτοιου είδους συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν ανεπανόρθωτα την υδρόβια ζωή, παραβιάζουν την νομοθεσία εσωτερικών υδάτων, αλλά και θίγουν το δικαίωμα όλων τα πολιτών και ερασιτεχνών αλιέων να απολαμβάνουν την ομορφιά που προσφέρει μιας υγιής λιμνοδεξαμενή, θα βρίσκουν αντιμέτωπο τον σύλλογο και τα μέλη του.
Προτρέπουμε όλους τους συμπολίτες-αλιείς και όχι μόνο να καταγγέλλουν άμεσα τυχόν παρόμοια συμβάντα που θα πέσουν στην αντίληψη τους.

35kila-paranomes-tsipoures-carpmatchfishingΘεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 35 κιλά τσιπούρες στη Νέα Μηχανιώνα

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Τριάντα πέντε κιλά τσιπούρες του είδους “Sparus Aurata”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Οι λιμενικοί κλήθηκαν μετά από πληροφορίες μας για παράνομα μεγέθη ψαριών, που διατίθενται συχνά σε όλες τις ιχθυόσκαλες της Ελλάδας.

 

paranomoi-psarades-sthn-limni-polifitou-koxani-carpmatchfishingΣύλληψη 5 Βούλγαρων για παράνομη αλιεία στην λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για παράνομη αλιεία σε περιοχή της Κοζάνης, στις 21/09/16, από αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής. Οι πέντε άνδρες, ηλικίας από 33 έως 44 χρονών, υπήκοοι Βουλγαρίας, ψάρευαν με δύο βάρκες, εντός της λίμνης Πολυφύτου, εντοπίστηκαν από τις αρχές και συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν οι δύο βάρκες οι οποίες και κατασχέθηκαν. 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.